26 oktober 2008

Moderniteter

Det märks att man flyttat till ett modernt boende. Stor tvättstuga med nya fina maskiner och nästintill obegripliga displayer och elektronik. Tryck här och tryck där. Tur att det finns hjälpsamma grannar! :-)

12 kommentarer:

Gubben sa...

Vart hände med begreppet "användarvänligt"? Har det blivit ett fult ord?
Själv blev jag så förbannad på en nyinskaffad mikrougn att jag gav bort den... trots att den hade multidisplay, och minst femton touchknappar för allt från stekens vikt till omfång och temperatur... Nu har jag en med två begripliga vred: En för effekt i tio steg och en för tid i minuter. OCH den fungerar!

Ulf sa...

gubben;
En sådan enkel och fullt fungerande mikrovågsugn med två vred köpte jag också. Dessutom var den mycket billigare än "di andre".
Användarvänlighet? Vad är det? ;) Men jag ska nog lära mig att dribbla fram och tillbaka i tvättmenyerna :-)

Rutan sa...

Några intressanta grannar? Vill veta allt!

Anonym sa...

Tvättmaskinerna har jag inte haft något större problem med, men när jag skulle avfrosta frysen blev det till att läsa dokumentationen...

Inga M sa...

Jag tror att det finns en tanke bakom de krångliga tvättmaskinerna. Det är bara för att en nyinflyttad ska snabbt komma i kontakt med sina grannar; kunna ringa på lite här och där och be om hjälp och sedan som tack för hjälpen bjuda på en kopp kaffe. Sånt kan man hålla på med riktigt länge om maskinerna är tillräckligt komplicerade.

Ler lite när jag läser om mikrovågsugnarna. Minns när jag skulle köpa en senast och envisades med att vilja ha en med just bara två vred; tid och temp. Försäljaren höll på att bli galen, han hade ju så många dyra avancerade apparater.

Lussan sa...

Aha, och sedan använder man ändå bara grundfunktionerna.
Förresten lät det som hos Arbetsförmedlingen:
-Kryssa här och kryssa där.
:)

hondjuret sa...

T U R att det finns grannar!
:-)

Ulf sa...

rutan;
intressanta grannar? Nix, i varje fall inte vad jag vet. Ja, om vi bortser från den skrivande grannen på första planet då. Men han är ju en gammal "bekant" :-)

Ulf sa...

civing;
Det är nog inga problem med instruktionerna eller menyerna. Egentligen. Jag hann bara inte läsa färdigt innan "grannen" visade mig hur maskinen fungerade. :-)

Ulf sa...

inga m;
En synnerligen intressant teori. Undrar om tillverkarna också tänkt så :-)

Ulf sa...

lussan;
inte är det som hos arbetsförmedlingen ;) De brukar ju inte ha en siffra rätt i sina utskick. :-)

Ulf sa...

hondjuret;
Det vore väl "läskigt" att bo i ett hyreshus - utan grannar :-)