18 oktober 2008

Dan Quayle, en liten tant och finanskrisen

Gubben fortsätter den, för världsekonomin, så viktiga jakten på djävulen... Jag undrar om inte Dan Quayle kanske var en av orsakerna till den pågående finanskrisen på spåren när han yttrade: "Bankförluster orsakas av att insättarna inte sätter in tillräckligt mycket pengar för att täcka förluster som uppstått på grund av misskötsel".
Med tanke på Dan Quayles vittomfattande och väl dokumenterade kompetens så tror jag mig nu ha funnit en person i bloggosfären som aktivt bidragit till finanskrisen. Nämligen en liten Tant som fyllt sin nyinköpta madrass med sina besparingar. Jag fruktar att finanskrisen inte kommer att upphöra förrän alla Tanter åter sätter in sina svällande madrasser i banken.

Updatering kl. 15.55. Jag noterar att även Badlands Hyena uppmärksammar Dan Quayles kompetens i inlägget: President Palins vicepresident Quayle.

(citatet är hämtat ur boken "Världens dummaste citat")

8 kommentarer:

Gubben sa...

Ja, bekymren hopar sig... Undrar vem som vann? På krisen menar jag!

stella sweden sa...

Små tanter bör sätta in sina pengar på banken o inte själviskt gömma de i sin skitiga madrass...för allmänhetens välgång...suck jag blir litt upprörd!

This I think I know for sure...

Ulf sa...

gubben;
Jag tillhör väl förlorarna, antar jag. Pensionsfonderna rasar och kronan är svag mot både dollar och euro. Ja, det är både upp och ner i livet.
Vem som vinner vet jag inte. Men det är väl som vanligt "småfolket" som är förlorarna.

Ulf sa...

stella sweden;
Tanters madrasser är nog rena. En liten tants madrass var t o m nyinköpt :-)

Anders sa...

Är ditt bekymmer avs finanskrisen ett tecken på att du inte har några problem med den nya lägenheten? Eller flyr du från närliggande problem genom att ägna dig åt det som händer i den stora världen?

Ulf sa...

Anders;
Jag slutade bekymra mig om "finanskrisen" när jag såg att en av mina pensionsfonder rasat 34% i år. "Finanskriser" är till för att berika de redan rika kan jag misstänka ibland ;) [Be mig inte försöka förklara:-)för det kan jag inte] Inte heller är det något problem med lägenheten. Ja, inte annat än att jag har för mycket pryttlar för att vi ska rymmas. Rensa och kasta är vad som gäller.
Inlägget var nog mest av allt ett resultat av bloggtorka. En återfunnen bok samt En liten Tant och Gubbens skriverier.

en liten tant sa...

Satte in madrassen på banken igen men självisk som jag är ångrade jag mig och tog ut en del som jag sedan sparade i kudden - och genast dök börsen.
Mea culpa, mea culpa...

Ulf sa...

en liten tant;
:-) Jag hoppas du sover gott om nätterna på din penningstinna kudde :-)