18 oktober 2008

Begagnad bil

Kikar jag på Blocket efter en begagnad bil, årsmodell 2002 eller nyare, som inte kostar mer än 100 tkr så får jag upp 561 förslag. Bara här i länet! Hur i hela friden ska jag finna en bil? Jag som inte kan något om bilar utan blir hänvisad till att köpa bil med ögonen. Det tål att fundera på.

En sak tror jag mig veta i varje fall. Nämligen att om inte ett under inträffar, så blir Wilma skrot i februari.

8 kommentarer:

civing sa...

Men för det beloppet kan han ju införskaffa en splitter ny bil, till och med i Finland, och då är det betydligt färre att välja på.

Ulf sa...

civing;
Visst finns det flera nya bilar för ca 100 tkr men det förefaller, för mig, vara bilar som åtminstone inte jag vill sitta och pendla åtta mil om dagen i. De mil jag kör i stadstrafik per år är lätträknade.

hondjuret sa...

Åh jag minns våndan när jag insåg att det var dags att förpassa gamle Moses till de sälla jaktmarkerna.
Hyfsat ny, max 100 000, krocksäker, bränslesnål, plats för barnvagn, så underhållsfri som möjligt osv osv osv.
Jag blev med Tjolanta, en Skoda Fabia Combi. Ingen lyxlirare direkt, men en "snäll", praktisk bil med gott om plats för barn och packning. 78 500 kostade hon, och hade gått under 4000 mil när jag köpte henne.
Lite "plastig" att köra i början jämfört med Moses, som var en stor Saab med avsevärt mera motor, men jag vande mig förvånansvärt snabbt.
Jag kollade mycket tester, Råd & Rön, Vi Bilägare etc. Hittills har inget gått sönder och jag tycker att jag fick hemskt mycket bil för pengarna.

Ulf sa...

hondjuret;
Visst våndas man. Förmodligen kan Wilma rulla ännu ett par år om jag kostar på henne ett antal tusenlappar. Men jag har fått nog och vill ha något annat. Nu har jag insett att jag inte behöver ta hänsyn till något annat än min egen "fåfänga" eftersom jag oftast åker solokvist i bilen. M a o behöver jag inte tänka "praktisk bil" eller så. Jag kan snegla på "cabbar" eller coupéer så länge de har en dragkrok. Bara mil och prislapp sätter gränserna.

Inga M sa...

Jag brukar köra med att köpa gamla välvårdade bilar som inte gått så långt. Nu senast blev det en Toyota Corolla 1999 års modell. Den hade gått ett par tusen mil bara, ägare en mycket gammal man. Bilen var extremt välvårdad och kändes som ny. För den fick jag betala c:a 50.000. Kan rekommendera Toyota, de krånglar väldigt lite enligt bilprovningens statistik. Såna här bilar är lätta att hitta på Blocket.

Ulf sa...

inga m;
Toyota och andra japanska bilar har gott rykte om sig att vara bra bilar. Såvitt jag förstått. Jag letar också en bil som inte gått alltför många mil och har ett "bra" pris. Men det är inte lätt :-)

hondjuret sa...

Just Toyota Corolla var det som jag valde mellan. Jag kollade också mycket på statistik om vad som brukar gå sönder på bilarna, deras svaga punkter i bilprovningen och tillgång/pris på reservdelar.

Ulf sa...

hondjuret;
Jo, Toyota är en bil som jag kikkar efter men de är oftast ganska "dyra" som begagnade bilar.