17 juli 2008

Hårdkokt

Man lägger ner två ägg i en kastrull med vatten. Sätter på spisplattan och går därifrån. Efter 35 minuter är det en centimeter vätska kvar på botten av kastrullen och kastrullens kanter är täckta med kokt gula från det ena ägget. Så kokar man ägg.

Hårdkokta ägg.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår att du behöver hjälp med matlagningen.

Anonym sa...

Ja, inga halvmesyrer här inte!

Loll sa...

Vad hände med det andra ägget? Var det snyggt utanpå och mörkgrönt inuti - ett riktigt miljövänligt ägg?

Ulf sa...

rutan;
Jo jag såg att förstått det, men Tora Holm är lite väl gammal för mig :-) Problemet är inte att finna en kocka utan att behålla dem ;)

Ulf sa...

gubben;
Nej. Ska man göra saker och ting så ska det göras ordentligt redan från början :-)

Ulf sa...

loll;
Ägget var försett med 3-7 mm grön aura runt gulan. Blekt mossgrön och urtvättad aura. Konsistensen var "gummiartad".

Anonym sa...

Du var mig en hårdkokt en.

Anonym sa...

skickar en elektrisk äggkokare..

F

Ulf sa...

flavia;
det kanske löser problemet med hårdkokta ägg :-)