Man lägger ner två ägg i en kastrull med vatten. Sätter på spisplattan och går därifrån. Efter 35 minuter är det en centimeter vätska kvar på botten av kastrullen och kastrullens kanter är täckta med kokt gula från det ena ägget. Så kokar man ägg.
Hårdkokta ägg.
17 juli 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
9 kommentarer:
Jag förstår att du behöver hjälp med matlagningen.
Ja, inga halvmesyrer här inte!
Vad hände med det andra ägget? Var det snyggt utanpå och mörkgrönt inuti - ett riktigt miljövänligt ägg?
rutan;
Jo jag såg att förstått det, men Tora Holm är lite väl gammal för mig :-) Problemet är inte att finna en kocka utan att behålla dem ;)
gubben;
Nej. Ska man göra saker och ting så ska det göras ordentligt redan från början :-)
loll;
Ägget var försett med 3-7 mm grön aura runt gulan. Blekt mossgrön och urtvättad aura. Konsistensen var "gummiartad".
Du var mig en hårdkokt en.
skickar en elektrisk äggkokare..
F
flavia;
det kanske löser problemet med hårdkokta ägg :-)
Skicka en kommentar