
Utan tvekan plockade jag ner två påsar i korgen. Dags att leta reda på Ejas bok med nordafrikansk mat. Undrar vad Tora Holm har för recept med Harissa?
En offentlig dagbok om "ditt och datt". En dagbok utan några djupare ambitioner. Namnet kommer av en numera förkommen samling korta numrerade dikter som jag skrev i slutet av förra seklet. Alla dikter hette "Vildhundens klagan".
4 kommentarer:
Gör din egen Harissa
Harissa
Ingredienser: 4 portioner
2 rostade, skalade och urkärnade röda paprikor
2-5 röda rostade, urkärnade och finhackade mediumstarka chilifrukter
2 vitlöksklyftor finhackade
1,5 tsk hel spiskummin eller 0,5-1 tsk mald
0,5 tsk korianderfrö
2 msk olivolja
Salt
flavia;
Tack :-)
Vad har man Harissa till?
rutan;
Jag har bestämt mig för att betrakta harissa som den indiska curryn dvs en kryddblandning med varierande innehåll men byggd på chili och kummin (spiskummin). Den kan tydligen användas till allt och på olika sätt! Jag har lagat Chicken Harissa och sökte ursprungligen harissa till en Afrikansk gryta. De finns de som strör den över maten, använder den i grytor, köttfärssås och istället för hummus. Ja allt!
Skicka en kommentar