29 juni 2008

Att planera sin semester

I morgon börjar min semester. Ordet semester har vi stulit från latinet och det betyder termin, om jag minns rätt. Då en skoltermin vanligen är fyra eller fem månader lång, så kan vi konstatera att vår semester egentligen är alldeles för kort för att få kallas semester. Snarare borde den kallas förlängd helgledighet eller något sådant. En semestervecka består av fem vardagar. Sedan kommer två vanliga lediga dagar - lördagen och söndagen. Efter det att detta mönster upprepats fyra gånger är min semester slut. Tjugo dagars betald ledighet är över.

Fyra veckor fyllda av vederkvickande aktiviteter som skall stärka mig, så att jag pigg och utvilad återkommer till Farmen den 28 juli, när ledigheten är över. För att till fullo kunna utnyttja varje stund på dygnet under de kommande veckorna, krävs det en noggrann och omsorgsfull planering. Den verksamheten kallas semesterplanering och inleds lämpligen med att man upprättar planer för hur projektet "Semesterplan" ska läggas upp.

Då semestern är en kostsam historia börjar man lämpligen med att undersöka hur det är ställt med finanserna. Att granska de döda malarna i plånboken glädjer endast en entomolog, så den delen kan man hoppa över. Mer glädjande är det då att, med stöd av en kontouppgift, granska behållningen på VISA-kortet.

VISA
06-28 BANKOMAT 300,00-
06-28 Prel kort 54,00-
06-28 Prel kort 500,00-
06-28 Prel kort 134,70-
06-28 Prel kort 141,68-

Saldo 47.466,74

Tyvärr är det inte mitt konto som avses, utan kontot tillhör någon vårdslös typ som lämnade lappen på marken utanför bankomaten. Blygsamheten förbjuder mig att här redovisa behållningen på mitt lönekonto, men så mycket kan jag väl avslöja att det är ett sexsiffrigt öresbelopp. Beloppet torde dock räcka till förlustelser i form av en daglig glass åt mig och sonen.

Så vad kan jag göra för att verkligen utnyttja min semester på bästa sätt? Den frågan ska jag ägna morgondagen åt att fundera kring. Nu ska jag leta reda på en vältuggad blyertspenna och ett långt kvitto, så allt är förberett inför morgondagens uppgift. Att göra en riktigt lång och omfattande "att-göra-på-semesternlista".

4 kommentarer:

Anonym sa...

Se om du inte kan planera in detta, på väg norrut..^^
http://www.ornskoldsvik.se/kulturfritidochturism/ornskoldsviksmuseumkonsthall/starwarstheexhibition.4.208af422115e60d9f088000785.html

Retstickan

stella sweden sa...

Jag läste så långt som till semester sen tog de stopp...ska vi byta? Du tar mitt självaldautansemesterjobb o jag tar din diarre?

Kram..skojar bara...hoppas det ordnade sig för dig!

stella sweden sa...

Fååår man skoja om sånt?

Ulf sa...

stella sweden;
jag byter inte med dig. Jag har semester och vill ha det nu :-)
Klart man får skoja om sånt