28 juni 2008

Förbannad. sur & grinig

Nu är jag förbannad, sur och grinig. Tre veckor är 21 dagar för mig. För Tvåan är tre veckor detsamma som att hon seglar fr o m idag fram till den 24 juli. Den 24 juli ska hon nämligen komma tillbaka till stan. Förmodligen består en sjövecka av nio dagar. Till skillnad från en landvecka som består av sju dagar. Åtminstone i min värld.

Hon utnyttjar min semester - och låser därmed mig - för att hon ska få segla som det passar henne. Jag blir förbannad över hennes tillvägagångssätt. Jag tycker att om hon nu vill segla tre veckor i sträck borde hon ha seglat den vecka som gått och ytterligare två veckor. Då hade jag fått två veckors semester på "egen hand". Så kunde hon gjort i stället för att vara här ute. I synnerhet som hon "tjatade" på mig att jag skulle bestämma när jag skulle ha semester så hon kunde planera in sina tre veckor. Nu blev det inte ens en "egen" semestervecka för mig, som jag trodde. Det blev ingen vecka alls. Å jag ser inte klart. Eller lär mig aldrig.

Ibland blir jag bara så infernaliskt trött.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Oj trodde i min enfald att det var så man gjorde...man delade på semesterdagarna...både för barnens och ens egen skull..
Retstickan

Anonym sa...

Du har nu skaffat dig ett moralisk övertag. Om detta är någon tröst vet jag inte. DEt har ju att göra med om "hon" kan känn skuld eller inte...
Trösta dig med att det ändå bara är skitväder på sjön!

Rutan sa...

Jag fattar ingenting... men intressant att läsa ändå. *kliver in i dramats andra akt*

Ulf sa...

gubben;
Jag tror inte hon känner någon skuld eftersom jag ändå inte "hade planerat något" :-(
Tröstar mig med att det är skitväder på sjön. Vem vill sitta i en segelbåt - eller i en snipa - när det regnar och blåser kallt? ;)

Ulf sa...

rutan;
Hej och välkommen! :-)
Här är ingenting begripligt ändå så du har inte missat något.

Ulf sa...

"retstickan";
Så kan man göra. Jag trodde ju att jag åtminstone skulle få en egen vecka. Men så blev det inte :-(