08 maj 2008

Rätt till drägligt liv?

I andra änden: Tre av tio har fått det sämre av regeringens senaste budget. Främst låginkomsttagare, uppger DA (Dagens Arbete). Mario Olavarria, deltidssjukskriven och arbetslös, får knappt sin ekonomi gå runt.

Aktivitetsstödet är på 8 500 kronor per månad. Innan de nya reglerna kom hade det varit 10 000. Dessutom är ersättningsperioden kortare.
- Jag har arbetat hela mitt liv och betalat skatt. Jag har rätt att kunna leva drägligt trots att jag är sjuk och arbetslös. Det kan jag inte nu, säger Mario.

Skrev: Patrik Andersson, TV4

7 kommentarer:

Anonym sa...

Bäste Ulf, betänk att demokratien är det majoriteten som bestämmer, och majoriteten har arbete och inkomst och är därmed föga benägna att avstå en del av sin inkomst för att försörja samhällets olycksbarn. Om däremot arbetslösheten skulle stiga över 50 procent skulle de arbetslösa vara i majoritet och därmed kunna bestämma var skåpet ska stå. Således kommer tvåtredjedelssamhällets apologeter att göra allt för att hindra dess förvandling till halvsamhälle!

Anonym sa...

Nej i dagens Sverige ska det löna sig att vara rik och frisk!

*jag blir så förbannad*

Nina

Anonym sa...

God morgon!
Nu är vi pensionärer en fjärdedel av valmanskåren. Borde det inte räcka för att vi ska få det jäkligt bra?
Trevlig helg!

Ulf sa...

civing;
Bäste civilingenjör. Naturligtvis är det så. Majoriteten bestämmer och det svenska folket bestämde sig för att den av alliansen lanserade politiken ska genomföras.

Ulf sa...

Nina;
"It's great to be rich and a doggone shame to be poor" som Aaron "T-Bone" Walker uttryckte det.

Ulf sa...

gubben;
Det räcker säkert. För det kommer säkert att kastas ut ett och annat fläskben till valmanskåren i nästa val.

Ulf sa...

gubben;
Tack och trevlig helg själv förresten :-)