06 april 2008

Rent hus

Mellan brödbak och tvättmaskin kikade jag med ett öga på en repris i TV 4 - Rent hus. Ibland blev jag stående häpen med hakan mot bröstet när jag såg röran som Stigbjörn levde i. Nog för att jag hade en kubikmeter emballage, från "auktionsfynden", vid köksspisen men maken till skitig lägenhet har jag nog aldrig sett. Ändå har jag varit in i knarkarkvartar där det inte fanns en hel pryl och skiten satt fast i golvet. Men det var intet mot Stigbjörns lägenhet. I fortsättningen när människor hävdar att de har ostädat hemma så ska jag jämföra med min minnesbild av Stigbjörns lägenhet och drivorna med cigarettfimpar och mjölkförpackningar. Då har de flesta människor i det här landet - mycket välstädade hem. Det kändes upplyftande att veta att min röra är intet mot hur det kan se ut när det verkligen är ostädat.

Nu ska brödet in i ugnen. Färskt nybakat bröd som väntar mig när jag kommer åter från årsmötet.

4 kommentarer:

Vita sa...

Jag kunde inte heller låta bli att skriva om Stigbjörn....jag har så svårt att känna empati (eller är det kanske sympati).

Ulf sa...

vita;
jag kände ingen empati eller sympati. Mest förundran. Bitvis kände jag mig mycket äcklad och frågande varför det gått så långt.

Anonym sa...

Vilken programidé!
Visa upp snuskpellars kvartar och sedan STÄDA ÅT DEM - vad i...

Ulf sa...

gubben;
Vi tittar och förundras samt kan skatta oss lyckliga över att vi inte är lika snuskiga :-)
Kanhända är det en ny trend? Förnedrings-TV?