12 mars 2008

Att tänka sig för

Att det ska vara så svårt att bekämpa inslaget av mani i min person. Nu snurrade jag runt på Tradera och lade bland annat ett bud på denna tekanna från Gustavsberg. Jag vann auktionen men vad ska jag ha ännu en tekanna till? Samlar jag på dem? Inte vad jag vet. I varje fall så samlar jag inte ännu men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig. Men vad jag egentligen retar mig på är att jag av ren snålhet väljer att lägga ett bud på denna kanna och inte på den kanna som verkligen tilltalade mig. Allt bara för att den kannan kommer att kosta femfalt mer än denna. Ibland är det till att vara dumsnål. Men ännu är tid att lägga ett bud. Auktionen slutar först i morgon kväll så ännu gives det tid till att tänka om. Men att jag inte kan tänka mig för utan bara rusar åstad. I synnerhet som ekonomin är en smula skral i dessa dagar, så borde jag tänka två gånger innan jag handlar. *suck*

7 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Äh, du får trösta dig med att kannan är snygg och ser rejäl ut. Dessutom slår man lätt sönder kannor (åtminstone jag). Då är det bra att ha en snygging på lager. Det gäller i fler situationer.

Anonym sa...

Du har i alla fall självinsikt! Jag gör emmellanåt som du men begriper inte varför...

liberum-weto sa...

Jag gillar kannan också. Köpte nya vinterdäck i Sthlm på auktion - så nu måste jag dit också. Fast det kan vara kul också.

Stella Sweden sa...

Kannor? Jag samlar på människor jag..o sen äääter jag dom!

Stella Sweden sa...

Neeej!
Jag bara skojar!
;)

Ulf sa...

lilla blå;
jo visst är det bra med ett litet lsger av kannor. Jag slår också sönder kannor eller åtminstone locken. Om jag inte slår sönder karaffer förstås. Att du samlar på saker vet alla som läser din blogg :-)

Ulf sa...

gubben;
Jag och självinsikt går inte ihop. Ibland tror jag att det bara är en efterhandskonstruktion :-)

liberum-weto;
visst är kannan snygg och den blev billig men frakten blev mer än dubbelt så dyr som kannan :-(

stella sweden;
Skämtar du?