11 februari 2008

Kattafonisk symfoni

05.15 klev jag ut genom dörren för att sätta i kabeln till motorvärmaren. Då möttes jag av tre katter som höll en kattafonisk symfoni tre-fyra meter från trappan. De tog ingen notis om mig förrän jag använde mig av "kajtricket" och förvandlade mig till en örn samt utstötte gutturala läten som "Schas, schas kattdjävlar". Då tog de sin tillflykt till de närbelägna buskagen och fortsatte sin högljudda träta där. Detta hade aldrig inträffat på den tid då Lady regerade på tomten. Hon anföll och jagade bort både katter och lodjur från sitt revir. På den tiden strök hankatterna räddhågat och försiktigt spejande längs utkanten av vår stora tomt. Aldrig att de vågade sig in på gården framför huset.

Men något är allvarligt fel. Det är början av februari och katterna beter sig som om det redan är mars. Vem har hört talas om februarikatter? Marskatter heter det ju! Förmodligen är det den globala uppvärmningen och klimatförändringen som leder till allvarliga rubbningar i katters natur.

2 kommentarer:

Vita sa...

Jag vet, visst är det snurrigt - jag skrev ett inlägg om det igår...februari ska vara kall så att det svider i näsan men den beter sig som april med takdropp och skit....vem ska vi stämma?

Ulf sa...

vita;
tror att det är kung Bore vi får stämma. Eller möjligen George Bush :-)