11 februari 2008

Int värt nå?

Idag - på farmen - kläckte Bosniern ur sig: "Det är ingen konst att snickra när man har maskiner". Ett påstående som fick Smeden att dra brett på munnen och mig att torrt konstatera att "Bara man har maskiner så kan man". Det var inte första gången jag hört detta påstående. Förmodligen inte den sista heller, men varje gång känner jag att de som säger så trampar på mig och mitt yrkeskunnande. Det är som om yrkesutbildning och tjugo års erfarenheter inte spelar någon roll. Att snickra är inget märkvärdigt men jag känner mig lik förbannat som prinsessan på ärten. Gnällig och irriterad. Förmodligen menar de inte riktigt vad de säger. De menar säkerligen något annat. Men det är kanske så det är? "Bara man har maskiner så kan man".

4 kommentarer:

Stella sa...

Isch ja!
Har hört människor kläcka ur sig om målningar, bilder...det där skulle JAG KUNNA GÖRA!!!

No, no....de skulle dom inte kunna!

Allt handlar om ödmjukhet...

Lilla Blå sa...

Eller författaren som vid en middagsbjudning blev trött på alla som "eventuellt skulle skriva en bok när de pensionerade sig" och svarade en läkare "att han funderade på att jobba som hjärnkirurg" när han själv gick i pension.

Anonym sa...

Oj då där ser man avundsjukan är tydligen internationell ;)
Retstickan

Ulf sa...

stella;
det är sant. Att kombinera en cykelsadel och ett cykelstyre till ett tjurhuvud är enkelt. Men det krävde sin Picasso :-)

lilla blå; :-)

retstickan; jag tror inte det är avundsjuka. Det är bara ungdomlig okunnighet.