09 februari 2008

Hujedanemej


Här sitter jag nu. Trött som en röd gris en tidig lördag morgon. Slösurfar, läser i bloggar och kikar på en foto-cd från 2001. Trots att jag egentligen borde stå med uppkavlade armar i diskhon, upprätta en inköpslista och planera helgens begivenheter. I helgen måste det bli matlagning, bakning, städning modell ambitiös och kanske en eller två maskiner med tvätt. Dessutom måste jag tvätta och städa ur bilen inför besiktningen till veckan. Vissa mornar känns allt bara tungt. Det är som om orken inte räcker till stort mer än veckotjänsten på Parchman. Uttröttad är jag på kvällarna när jag kommer hem. Och less är jag på helgerna. Hushållet blir eftersatt. Dammråttorna frodas, disken hopas och tvättberget växer.

Jag tar nog en kopp kaffe till.

6 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Man vill bara att någon God Fe ska uppenbara sig med dammvippan och skurhinken i högsta hugg, vifta några magiska "tjuff-tjuff" och så skiner hemmet, spinner katten och brödet är bakat...
Var tusan är hon??? Tillverkas inte såna längre?

Ulf sa...

lilla blå;
den goda fen försvann med Askungen över Dimmornas bro anno dazumal. Sedan dess har varken Fen eller Askungen synts till :(

"Bra karl reder sig själv" heter det. Om det är tvätt och städning som avses eller något annat framgår inte.

liberum-weto sa...

Trots att jag egentligen borde stå med uppkavlade armar i diskhon, upprätta en inköpslista och planera helgens begivenheter.
Du måste ha en stor diskho som står i den .... är det inte lättar att sitta vid ett bord och skriva inköpslista?

Ulf sa...

liberum-weto;
:-) Jag är besläktad med Tumme-Lisa.

Anonym sa...

Nå hur blev det då? :-) Försvann dammråttorna efter kaffet?

Känner igen det där....då är det bättre att vänta tills lusetn kommer så går det fort. Jag har haft städnoja i helgen och städat som en galning. Så blir jag alltid när jag har PMS....alltid något bra med det :-)

Nina

Ulf sa...

Nina;
Dammråttorna är kvar. På något underligt sätt så flydde de ur köket - när jag kom med snabeldraken - och smet in i de övriga rummen. Särskilt populärt ställe att samlas på verkar vara mitt sovrum. Men jag tar dem nog bara jag kommer ihåg att ta med draken upp på övervåningen.