04 november 2007

Vad ska man ha en kvinna till?

Det finns bloggar som jag svischar förbi och läser då och då. Sådana som
Uolo och Imanja. Dessa två har nyligen lagt ut sina tankar om framtiden eller snarare om vilket liv de hoppas få i framtiden. Det jag läste med särskilt intresse var vad de ska ha en man till. När jag läste deras texter så slog det mig att det kanske har skett en förändring i min syn på mitt framtida liv? Alltså jämfört med vad jag hoppades få ut av livet för några år sedan.

Uolo funderar kring sitt kommande liv som singel. Hon konstaterar att som kvinna behöver hon inte bekymra sig över tillgången på sex. Det finns alltid att få. Hon önskar sig en vanlig man som tycker att det är kul att åka till Kolmården med ungarna och som lyssnar på hennes svammel. En som finns till hands i vardagen och lyssnar på hennes pladder. Imanja frågar sig vad hon ska ha en man till och skriver bl.a. ”En man har man till att dela ömhet med, själens och kroppens ömhet. En man har man till att leka med och brottas med, inre brottning med det som väcks och yttre lekfull brottning för skrattet”. Hon vill ha en man att dela med.

Deras funderingar väckte mina egna tankar till liv. Hur ser jag på framtiden? Vilket sorts liv ska jag leva de sista åren av mitt liv? För ett par år sedan så hoppades jag på att än en gång träffa en ny kvinna. Jag hoppas inte längre. Faktum är att jag inte ens försöker längre. Antingen har jag tröttnat och resignerat eller också har en ny medvetenhet inträtt i mitt liv. Jag klarar mig ensam och mitt liv känns helt okej. Jag kan helt enkelt inte besvara frågan i rubriken för jag har helt enkelt inget svar. (Jag återkommer säkert till frågan.)

Jag ska bli eremit vid min egen ”Walden Pond”. Frågan är bara: Var finns mitt ”Walden Pond”?

9 kommentarer:

Anonym sa...

"Visslar lite"...säger bara ...ett vitt rappat hus...*S*
Retstickan

Bagarberta sa...

Några förslag vad du kan ha en kvinna till :-)
-bjuda henne på god mat, sällskap vid måltider
-spela din älsklingsblues för
-massera hennes kropp (likt bulldegen)
-fråga henne om saker och vad hon tycker, berätta hur du tänker
-värma henne när hon fryser och blir värmd själv
Frågan är väl mera vad kan man inte använda en kvinna till? Lampskärm?

uolo sa...

Åh, du menar att det kanske blir så - att man ger upp tillslut?
Kanske är det ett problem - att faktiskt inte behöva någon? Jag känner att jag inte längre just
b e h ö v e r en man och plöstsligt så känns det inte lika viktigt. Därför skiljer jag mig nu. Jag vet att jag klarar mig själv och träffar jag någon så ska det inte vara för att jag behöver utan för att jag vill... typ...

Anonym sa...

Vill du verkligen veta det Ulf? :-)

Du kan låta henne värma dig under de mörka och kyliga höstkvällarna och hon kan krypa in under täcker och kittla dig så du måste skratta trots att du kan känna dig ledsen.

Hon kan väcka dig med nybryggt kaffe och så kan ni sitta och gunga tillsammans av tröhhet framför spisen klockan tre på natten. :-)

Hon kan krypa in i din famn på kvällen och fråga hur din dag varit och hon kan lyssna på dig och finnas vid sin sida oavsett.

När det blir sommar och varmt så kan ni åka iväg till sjön och bada nakna under månens sken och dricka er berusade och sedan kan ni älska in ännu en underbar dag. :-)

Ni kan ligga i soffan och skratta åt kassa filmer ihop och när hon känner sig liten och otrygg så kan du få känna dig manlig och låta henne somna på din arm tills du behöver henne och då kan du få känna hennes värme och närhet istället.

Hon kanske är som mig på alla sätt och vis och då kan du också få brända bullar och en seg biff till middag när du kommit in och fixat bilen och har du inte lagat den med hennes bh så kan hon kompenesera dig för den dåliga maten när ni går och lägger er. :-)

Ni kan ha drömmar om framtiden ihop och du kan ha någon som tror på dig och dina drömmar. Någon som verkligen tror på dig och aldrig viker från din sida.

Behöver och behöver?

Jag har också bott ensam och jag behöver ingen. Jag skulle kunna bo ensam resten av mitt liv men jag vill inte. Att få dela med mitt liv med en man som jag älskar...som jag älskar tillbaks. Det gör varenda vardag....varenda dag till något väldigt vackert.

Det enda som kan skrämma mig är att jag kanske älskar för mycket men det finns inga garantier i livet. Inga alls och jag lever här och nu och jag föredrar att leva ihop med en man som får mig att skratta, som kan torka mina tårar och som tror på mig.

Det gör mig lycklig och jag är glad över att du känner som du gör. Av hela mitt hjärta är jag glad men nog kan du ha glädje av en kvinna....det tror jag stenhårt på. ;-)

*kram*

Nina

Ulf sa...

Bagarberta, jag tycker det mer verkar som om du beskriver vad du ska ha en man till. Eller vad en man kan göra för dig *ler*

Nina, jag tror du är lyckligt lottad som uppenbarligen kan hålla liv i en känsla för mannen, som mer liknar förälskelse (passion) än en gammal grå "vardagskärlek". Åtminstone är det det intryck jag får av din beskrivning. :-)

Uolo. Vid separationen för några år sedan så handlade mycket i mitt liv om att "träffa" någon ny kärlek. Jag tror att det egentligen var rädsla för "ensamheten" som skapade denna längtan. Att leva ensam efter 24 år var skrämmande. Idag så inser jag att jag kan leva ensam. Jag behöver ingen kvinna. I varje fall inte för "praktiska" göromål i vardagen. Men därmed inte sagt att jag utesluter tvåsamheten. Den känns bara inte så viktig längre.

Anonym sa...

ja det är jag men jag tror man kan välja lite själv också. Alltså jag uppskattar verkligen det lilla i vardagen. Krävs inte mycket för att göra mig lycklig och uppskatta livet.

Jaja det är passion fortfarande efter alla dessa år och jag är glad att jag är sådan. *ler*

Nina

Ulf sa...

Nina
Räkan kan skatta sig lycklig som har en kvinna som älskar honom passionerat efter så många år :-)

Anonym sa...

Mmmm Ulf, kan inte du säga det till honom? :-)

Nina

Ulf sa...

Visst :-) "Räkan du ska vara glad och lycklig över att du har en kvinna som fortfarande älskar dig passionerat efter alla dessa år".
Bra så Nina? :-)