05 oktober 2007

Mingelparty

Jaha. Så var det avklarat. Säsongens första "jobbchans". Det var alltså första gången som jag besökte AF när de anordnat en "jobbchans". Ett mingelparty där olika företag presenterar sig, tar upp "intresseanmälningar" och kanske rekryterar folk till olika jobb. Jag blev förvånad. Det var en massa människor som drällde omkring i lokalerna, köade och minglade med varandra och andra. Jag lyckades sno åt mig en sittplats på en träsoffa, korkade upp min medföljande kaffetermos och åt ett par ostmackor. Nog tyckte jag att folk sneglade lite åt mitt håll samt att en eller två log i mjugg. Det tyckte jag mig allt se. Men min kaffestund förlöpte utan störande avbrott och tilltal. De undrande skulle bara veta hur långt jag hade rest för att glutta en skvätt på lediga jobb.

För mig fanns inga jobb. Inte just idag i alla fall. Om jag nu inte hade velat jobba på Städmani förstås. Städmani? Där villl jag inte jobba. Hörs ju på namnet att man ska vara maniskt lagd för att få städa åt dem. Jobba hos oss och du får ett recept på Librium i personalförmån. Jag som redan har fullt upp med min aversion mot städning vill ju inte bli en manisk städare också. Då blir jag kanske schizofren.

Har postat ännu en jobbansökan idag! Nu är det två ansökningar som ligger ute och två kvar att skriva ut och skicka. När inträffar snösmältningen? Eller lever jag i permafrostens tid?

4 kommentarer:

Anonym sa...

*skrattar* "Jobba hos oss och du får ett recept på Librium i personalförmån." Du kanske skulle gå igång på det....mer än på mingelpartyt....ler!
Retstickan

Anonym sa...

Hahahaha men där skulle jag nog kunna söka jobb för jag älskar att städa men jag är inte manisk och vi kan ha stökigt men jag älskar faktsikt att städa. :-)

Ska hålla tummarna för dig ang jobb.

Nina

Bagarberta sa...

Jaså söker man jobb sådär nu för tiden. Ja det lät ju gott att sitta på bänken och fika och kolla läget.

Nästa steg bli att du tar med dig lite egna möbler och inredning så du kan visa upp va du kan :-)

Ulf sa...

*retstickan*
Inte ska jag ta Librium. Jag gillar ju mitt lätt maniska drag och villha det kvar :-)

*nina*
Jag gillar när det är välstädat men har förbaskat svårt att "komma igång" med städningen.

*bagarberta*
*skrattar* Jo det skulle se ut det. Dåren som tar med egna möbler :-)