01 september 2007

Gunda

Det här blev utfallet av min shoppingresa igår. Jag styrde iväg mot Valbo stormarknad och väl där begav jag mig till Willys. Vilken chock jag fick! Willys var stängt! Hugade och hungrande kunder hänvisades till Coop Stormarknad. Jag snodde om på klacken och i mitt förvirrade tillstånd så bestämde jag mig för att inte köpa något minneskort hos Expert. Det finns ju postorder.

For till loppisen istället och såg en skärmaskin för 40 kronor som jag omedelbart bestämde mig för att köpa trots att det säkert finns billiga elektriska maskiner på marknaden. Från loppisen körde jag ut till Owe Janssons säljlager där jag köpte två par kalsonger med påtryckta älgvarningsskyltar! Ja herre du jestanes vad mycket konstigt man köper. Då mindes jag att jag hade glömt att köpa skärmaskinen! Återvände till loppmarknaden och köpte apparaten trots att den gick ovanligt trögt vilket jag tolkade som att den bara behövde rengöras och oljas in en smula. Ja ja...så man kan missta sig. Hemkommen kunde jag bara konstatera att det inte hjälpte med rengöring och inoljning. Det förefaller som om axeln där veven sitter har "skurit". På något vis gäller det att pressa ur axeln och "renovera" den. Suck. Så mycket skit man köper! Men manuell och snygg är den.

Kan kanske ge bort den till första hustrun som ett minne av det ögonblick då hon skar av sig en fingertopp på en likadan Gunda skärmaskin?

15 kommentarer:

Anonym sa...

Ja jösses! Tala om impulsköp!! *S* Men eftersom det går trögt med jobben just nu, kanske du kan vikariera som levande älgvarningsskylt?? Bara att ställa dig vid vägkanten iförd kalsongerna!! *S*

*Österbottniskan*

Ulf sa...

*skrattar* Vikarierande älgvarnare. Det vore något det om det bara inte vore för risken att det passerar en tyska som vill ha en älgskylt med hem som souvenir *ler* Då blir det kallt!

Anonym sa...

I så fall har du ju löst bostadsfrågan också!*L*

*Österbottniskan*

Ulf sa...

Men min tyska är så urusel *ler* Eller menar du att jag ska dra till skogs? Skogen är den fattiges päls :)

Anonym sa...

Nein!! Menade natürlich Deutschland!:-)

Ulf sa...

Natürlich. Ich verstehe ein bisschen deutch. Å Herre Jestanes vilket språk!

Anonym sa...

*håller med* Nästan värre än Norrländska!! *L* Vet du vad en "pumla" är förresten??

Ulf sa...

*ler* För mig är "Pumla" ett annat ord för julgranskula. Säkert vanligt i Norrland?

Anonym sa...

*suck*...så du är sådan du också!! Du kan tro att jag tittade oförstående när S först pratade om pumlorna i granen!!! *S*

Anonym sa...

http://hem.bredband.net/pumlan/

Läs och begrunda! :-)

Ulf sa...

Tack för länken till pumlevännerna! Den sidan var bra! Intressant. var det. Jag tror jag lärde mig vad en pumla var under mina år i Umeå. Men enligt ett inlägg på "pumlesidan" så förekom ordet även i trakten av Köping, där jag växte upp. Ringde min mor för att fråga om hon visste vad ordet betydde. Det gjorde hon inte. Ej heller min bror eller hans hustru visste. Så ordet kom nog till mig i Umeå (kanske via ngn från Luleå el. Tornedalen?)

Bagarberta sa...

Vilket fynd - så röd och snygg!!!

Ulf sa...

*bagarberta*
visst är den snygg! Passar ihop med ett gult gasolkök :-)

Bagarberta sa...

Du får köpa det. Det står kvar tills du kan hämta det. 100:-

:-)

självklart ska en rödskärmaskin ha ett gult gasolkök som kompis :-)!

Ulf sa...

Å TACK! EN STOR BAMSEKRAM :-)

Jag hämtar det "vilken dag som helst" i framtiden :)