31 augusti 2007

Storlek 47

Tidigare i veckan så blev jag så förbaskat less på att mina byxor var så stora, att de ramlade ner till fotknölarna när jag släppte ut livremmen. Jag bestämde mig för att åka in till ICA Maxi i Gävle för att köpa ett par nya jeans. Att jag sedan satt och räknade bensinkronor och undrade om jag var riktigt klok som gav efter för sådana impulser för ett par byxors skull är en annan sak. Det finns ju postorder. Men för att beställa på postorder så måste man ju känna till vilken storlek man ska beställa. Nu vet jag vilken storlek jag ska ha i fråga om byxor! Storlek 47 dvs 31 tums midjevidd. 30 tum är storlek 46 och 32 tum är storlek 48. Alltså har jag storlek 47! En storlek som inte finns i vårt "svenska" system. Så "tunn" har jag nog inte varit sedan tiden på Köpings Högre Allmänna Läroverk. Å det var länge sedan!

När jag ändå var i farten så passade jag på att köpa två nya skjortor och två par kalsonger. Även där var jag tvungen att prova vilken storlek som passade mig. Men nu vet jag. Hur blev det då med pengarna? Bensinen kostade mig säkert 60 kronor. En skjorta kostade 149 kr men två skjortor kostade 199 kronor. Ett par kalsonger kostade 59 kr men två par 99 kronor. Alltså en viss "besparing" eller "återbäring" på bensinkostnaden. Sedan tankade jag bilen med 38 liter bensin, eftersom bensinen "bara" kostade 10:84/litern mot 11:54 här ute. Ännu en "besparing" men det är dyrt att "spara" pengar.

Idag ska jag belasta nöjeskontot för jag har återigen drabbats av "köplust". Jag ska åka till stormarknaden i Valbo och köpa mig ett par minneskort till min digitalkamera samt besöka biståndsloppisen. Kanske finns det "fynd" att göra där? Men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig. Det finns ju postorder.

4 kommentarer:

Bagarberta sa...

Oj va du tjänar pengar :-) men du kallingar ska man ju såklart köpa nya men skjortor och jeans eller byxor det är helt klart loppisköp. Då hade du tjänat ändå mera.

Ulf sa...

*skrattar* Ja jag "tjänar" pengar. Men det kostar också *ler* Varför ska man inte kunna köpa begagnade kallingar egentligen? Personligen har jag svårt att tänka mig att köpa ett par beg loppiskallingar eller skor med för den delen. Av någon underlig anledning. På sjukhus och i lumpen är ju allt man har på sig begagnat.

Bagarberta sa...

Poäng till dig...tänkte inte på det...

Ulf sa...

*bagarberta*
Avsåg inte att ta poäng. Jag bara funderade en smula. :)