18 juli 2007

Sommarkväll i Västergarn


När jag såg bilden så slog det mig att det kändes som om mycket, mycket lång tid förflutit sedan bilden på mina söner togs. Som om bilden är tagen i en annan tidsålder för länge länge sedan. Ändå har det bara gått fyra år sedan jag stod där på kajen i Västergarn med kameran i näven. Det var då.

Nu när jag tänker tillbaka känns det som om det var i en annan människas liv. Men det är samma människa. Och samma liv som fortsätter. Samma liv som fortsätter sin resa mot döden, men omständigheter och inriktning är förändrade. Själva förutsättningarna, för livet nu, är förändrade. När jag tänker tillbaka på händelser i det förflutna så förefaller det mig ofta gå en skarp skiljelinje mellan "då" och "nu". En skiljelinje som kanske inte är så skarp och tydlig som jag ibland tycker att den är. För "då" finns naturligtvis i allra högsta grad i mitt "nu" som påverkats och påverkas av mitt "då".

"Då" är tiden före operationen och "nu" är tiden efter operationen. Mitt liv och min syn på livet förändrades under en kort period före och efter den 31 januari 2007. Den påtagliga och konkreta insikten att livet är obeständigt gör att mitt "nu" är annorlunda än mitt "då" var före operationen. Kanske ska jag benämna 2007 som år 1 e.O.?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Gör du inte samma misstag som de religiösa ledarna nu...tappar ett helt år...år noll...
Retstickan

Ulf sa...

Varför ska jag börja med "nollte" året? I år är det ju det första året efter op.*ler*

Anonym sa...

*S* snabb i alla lägen..??...du opererades ju i år...*S*
Retstickan

Ulf sa...

Fel! Jag opererades förra året. Inte år Ett. Nytt år blev det den 1 febr :)

Anonym sa...

Hmmm...jaa var fjärde som föds är ju kines..*S*
..och nu du ju in på grisar igen....
Retstickan

Anonym sa...

ooops...fel..skulle ju vara.. är du ju inne på grisar igen...*S*
Retstickan