24 juli 2007

Inte då

Inte ringde de från Hudik idag heller. Jag som till och med hyvlade av mig skägget med hjälp av hårklippningsmaskin och rakapparat igår. Allt besvär förgäves. Menar arbetsgivaren att jag inte kommer ifråga för jobbet? Jag som är sååå kvalificerad för transportledarjobbet. Kan det vara frågan om könsdiskriminering tro? Så är det nog. Jag har fel kön för ett mammavikariat!*ler*

Undrar lite grann varför det ska vara så erbarmligt svårt att komma iväg på en anställningsintervju? Jag har en bra ansökan och bred kompetens. Dessutom är jag nästan gratis arbetskraft idag. Men kanske ligger en del av problemet där? Jag brukar ju inte skriva i min ansökan att arbetsgivaren kan ansöka om särskilt anställningsstöd. Har gjort det en gång men det hjälpte inte den gången. Jag tror att en arbetsgivare kan få 17.000/mån i anställningsstöd samt 3.000 för "kringkostnader". Idag så kan de också slippa arbetsgivaravgiften för mycket lång tid framöver. Undrar om stöden går att kombinera? I så fall är jag näst intill gratis arbetskraft.

Trots olika stödformer så verkar det ganska "nattsvart" på arbetsmarknaden just nu. Hmm...undrar hur jag på ett "snyggt" sätt ska klämma in "SAS" och "Nystartsjobb" i mina ansökningar? En sak till som jag funderar över är hur ska man förhålla sig om arbetsgivaren frågar om hälsotillståndet. Ska jag bara helt käckt slänga ur mig något i stil med att: "Det är väl som för andra gubbar i min ålder". Eller ska jag göra som jag egentligen vill? Nämligen berätta sanningen. "Jag har en mycket lindrig diabetes och är opererad för pankreascancer, men jag är frisk". Ja, hur gör man när frågan dyker upp? Det är frågan. Men ett jobb behöver jag. Den saken är ställd bortom allt tvivel.

3 kommentarer:

Bagarberta sa...

Jag röstar på att du säger...Ska jag bara helt käckt slänga ur mig något i stil med att: "Det är väl som för andra gubbar i min ålder"...synar dom det får du väl utveckla lite mera men ärlig ska du nog inte vara. Med dagens politik är arbetsgivarna skiträdda för dom som inte är 100 friska. t o m kommunerna köper ut folk som är sjukskrivna om dom säger upp sig. Tragiskt.

Ulf sa...

Men jag är ju frisk! Det har jag papper på :-)

Bagarberta sa...

Precis, inte många som har papper på det. = )