16 juni 2007

Gummiträd är tåliga

Jag har ett gummiträd. Åtminstone säger den äldste sonen det. Jag litar på honom – alla krukväxters vän. Petandet i jorden har han gemensamt med sin mor. Jag vill minnas att hon t o m en gång gjorde ett romanutkast om krukväxter. Ja, egentligen tror jag att det mest handlade om hennes eget missnöje med sitt liv som krukväxt. Undrar om hon minns detta eller är det förnekelsen som gäller så här 35 år efteråt?

Mitt gummiträd slokar och ser ganska uttorkat ut, men har så här långt vägrat att ge upp. Nu får jag se om det hjälpte att leka tropisk storm med handduschen i badkaret och dränka det i vatten. Kanske ska det placeras i köksfönstret bland de andra bruna torkade och döda krukväxterna när allt kommer omkring?

Gummiträd är tåliga, men den enkla röda rosen utanför trappan är så mycket vackrare.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du... Vore kanske dags för omplantering med tanke på växtligheten?
*JC*

Ulf sa...

Omplantering? Vad är det för nå't?

Anonym sa...

Ett nödvändigt ont för plantorna.
Hade fel ang namnet. Ska vara Euphorbia. Heter/kallas gummiträd *JC*

Anonym sa...

Jag minns faktiskt "romantanken". Du har rätt i att det nog mer handlade om mig än om krukväxterna. Tror t o m den tänkta titeln var "Och här sitter jag med mina djävla krukväxter". I din blogg låter det mycket vackrare än vad jag minns det. Jag tror nog då att jag trodde mig om att skriva en generationsroman om vår generations alienation och frustration över den tidigare generationens feghet och långsamhet. TUR att det inte blev någon roman.
Hustru nr 1
p.s. Det finns förresten fler utkaststankar - men behåller dem för mig själv så länge. d.s.

Anonym sa...

Hej.
Gummiträd kan man göra virke av det och täta båtar med det?
"Valpen"

Ulf sa...

har aldrig tätat en båt med gummiträd. Bara använt glasfiberförstärkt takmassa på tub för att täta båt :=)
Köp dig ett gummiträd och testa. vetja.