09 april 2007

Vart ska jag dra?

Frågan dyker upp titt som tätt när jag träffar ”släkten” och frågan om mitt framtida boende dyker upp. ”Kan du inte flytta till Köping?”, sägs det när jag hävdar att jag ska lämna huset och söker lägenhet längs norrlandskusten. En tid var ju Umeå aktuellt men det rann ut i sanden. Köping känns som ett avslutat kapitel för mig. I Vännäs finns det insatslägenheter till överkomliga priser men jag vet inte om Vännäs är ett realistiskt alternativ. Vill helst inte ha fimbulvintrar.

Vilka krav har jag då? Jag söker i första hand en tvåa med kök. Lägenheten ska vara billig och ha måttfull månadskostnad. Omgivningarna ska ”kännas” rätt. Vad finns det då? Jag vet ju att på de orter där jag kollade tidigare (Söderhamn, Hudiksvall) har lägenhetspriserna stigit kraftigt de senaste två åren.

Efter mitt besök i Köping, bestämde jag mig för att kolla vad som bjuds ut på Blocket. Visst finns det billiga lägenheter i Västmanland om man vill bo på orter som Norberg eller Fagersta. Nu bestäms ju inte mitt framtida boende enbart av priset, även om jag brukar framhålla kostnaderna, som ett skäl till att flytta till den ena eller den andra orten.

Vad finns det då för lägenheter på 2 rum och kök ute på marknaden idag?
*Norberg, 59 kvm månadsavgift 2.504:- pris 10.000:-
*Fagersta, 55 kvm månadsavgift 2.400:- pris 5.000:-
*Arboga, 58 kvm månadsavgift 2.793:- pris 10.000:-
*Köping, 54 kvm månadsavgift 2.258:- pris 90.000:-
*Söderhamn 53 kvm månadsavgift 2.382:- pris 130.000:-
*Hudiksvall 55 kvm månadsavgift 3.880:- pris 250.000:-
*Sundsvall 45 kvm månadsavgift 2.907:- pris 225.000:-
*Timrå 60 kvm månadsavgift 3.718:- pris 65.000:-
*Härnösand 63 kvm månadsavgift 2.475:- pris 35.000:-
*Härnösand 55 kvm månadsavgift 2.900:- pris 150.000:-

Ja det finns en del att välja på. Frågan är bara vilka andra faktorer än pris och månadskostnad, som ska vägas in när jag flyttar från huset? Helst vill jag bodela, bli utlöst och lämna huset redan i år. Får väl se hur det blir med den saken. Kanske kan jag göra en piltavla med ortnamnen på och sedan flytta dit pilen visar. Hmm… vet inte om jag vill bo i Fagersta eller Norberg. Arboga kan väl vara okej precis som orter längs kusten. Härnösand är ju en stad där jag aldrig satt min fot! Kanske läge att upprätta en kravspecifikation och börja göra studiebesök för att insupa atmosfären i de olika städerna? Vart ska jag dra?

7 kommentarer:

Bagarberta sa...

Du ska kanske köpa dig en yorta och flytta omkring den allt eftersom du vill testa nya orter. Men då var det ju det här med elen till datorn...hmmm lång sladd :-)

Ulf sa...

En yorta! Det finns ju både sol, vind och vatten:-) Ett litet vindkraftverk och solpaneler kan lösa problemet med ström till datorn:-). Är datorn dessutom bärbar så kan jag ju stjäla bandbredd i något trådlöst nätverk. En husvagn kanske? Då kan jag kanske få både el och bredband på en camping. Undrar vad det kostar att ställa upp en husvagn ett helt år?

Anonym sa...

Du kan räkna med runda slängar 10.000 för en säsong. Men det är inte säkert med datorn då.
"Valpen"

Ulf sa...

Va! Inte säkert med datorn? Det är klart att det ska vara en plats med internetanslutning...annars får det vara :) Ett alternativ är ju att göra som Mad Housers och gömma en enkel koja i skogen. Har ju en dubbel sovsäck för -40°C :)

Anonym sa...

Vad då *fimbulvinter*... Ovanligt milda vintrar sista åren i Vännäs. Och korta...
"JC"

Ulf sa...

*jc*
Vill minnas att jag hörde många klagomål på all snö och kyla som lamslog Vännäs i vintras. *ler*

Anonym sa...

Svenskens rätt klaga på vädret, oavsett årstid. Vill dessutom minnas att det var mer snö i Hagsta/Bergby än det var i Vännäs.
"JC"