03 april 2007

8 Mb/s

Egentligen vet jag inte alls vad jag ska skriva nu. Känner att jag kanske borde försöka sammanfatta helgen och gårdagen. Mest som information till de fåtaliga som läser detta. Sitter här vid datorn och väntar på att sotaren ska visa sig. Sotning av ”Spis, vanlig” som det står i meddelandet. Naturligtvis hade jag inte sett vad det stod utan jag har farit runt med en plåthink i näven och tagit bort askan ur kakelugnarna nu på morgonen. Sedan bars askan ut på komposten. Fullständigt i onödan alltså. Ja, nu är ju kakelugnarna rena och jag kan elda i dem. Så helt i onödan var det kanske inte trots allt.

Lördagen blev en dag med ytterligare ett bak av ännu en omgång Ciabatta. Denna gång utan tillsats av durumvete. Brödet blev bra. Baket var nödvändigt för de två ”lanarna” utökades med en tredje. Det är märkligt att det ska vara så ”spännande” att lana så att gossarna inte kan komma i säng på kvällen. Klockan halv fyra på söndag morgon, sa jag åt dem att vara en smula tysta för jag ville sova. Klockan sju på söndag morgon, när jag klev upp, hörde jag dem fortfarande sitta och prata. Tror de gick till sängs strax efter detta. Klockan tolv kom det ner tre bleka och hålögda pojkar och gjorde rent hus. Brödet försvann!

Det gjorde också de sista kopparna. Märkligt att gossarna inte kan dricka ur samma glas mer än en gång. Att diska är kanske inte att tänka på för dem? Först använder de alla glas. Sedan ger de sig på te- och kaffekopparna. Allt porslin dras upp på övervåningen. När ”lanet” är över så står det travar med glas och koppar och ligger drivor med PET-flaskor på rummet. Jag överdrev en smula som ni förstår – men bara lite. Det är lugna och stillsamma grabbar. Fram för allt så känns det bra att ha en viss ”kontroll” på vad tre 14-åriga grabbar håller på med under helgerna. Det är väl fördelen med ”lanandet” ur föräldrasynpunkt? Att höra att en av sonens jämnåriga gripits för fylleri är ju inte särskilt uppmuntrande. Jag ser hellre pojken med en datormus i handen i stället för en flaska sprit.

Igår kom det ett erbjudande om uppgradering till 8 mb/s ADSL till samma pris som jag betalar idag för 4 mb/s. Naturligtvis anmälde jag mig. Vad gör man inte för att stressa runt snabbare och snabbare i cyberrymden? Undrar om skillnaden kommer att märkas för mig? Sonen sitter ju vid en ”värsting” till PC och spelar så han kanske kommer att märka av den ökade hastigheten?

2 kommentarer:

Bagarberta sa...

Länge sen det var nått LAN i min närhet. Men som du säger man vet ju vars dom är iallafall, dom små kära.

Chiabatta och massor av disk låter som en trevlig sysselsättning :-)

Ha det gott.
Kram
Sonja

Ulf sa...

Trevlig sysselsättning? Jag behöver mer porslin och en diskmaskin! Eller en fru som diskar. *ler*