23 september 2008

Vad har jag flyttat till?

Efter att ha burit upp kontorstolen, plockat in specerier i skafferiet, och kylvaror i kylskåpet samt monterat ett skåp i bokhyllan, kändes behovet av luft överväldigande. Upp med "balkongdörren" och ner med rumpan i en karmstol. Ute härskar mörkret och i lägenheten lyser golvlampan upp det kala rummet. Någon går genom entrédörren. Spring i trappan. Hunden gläfser och en dörr smäller igen. Någonstans i huset spolar någon vatten och genom den öppna dörren hörs ljudet från en buss på tomgång utanför bussgaraget. Dieselmotorns slammer blandas med rösten av en man som högljutt pratande i mobiltelefonen passerar förbi på cykelbanan med sin hund i koppel.

Alla dessa främmande ljud ska jag vänja mig vid.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Välkommen in i klubben...
*JC*

Anonym sa...

Appropå vänja sig vid främmande ljud!
Jag rekommenderar varmt apotekets "APOLIVA ÖRONPROPPAR" som finns att inhandla för ca 25:-
Då får du 5 st par....... Jag är nu på tredje påsen och jag har nu snart vant mig vid Österbottniskans "främmande nattljud"
Men då måste jag ju tillstå att hon lät värre än en dieselmotor på tomgång, en gläfsande hund, slamrande dörrar och hasande steg i trappuppgången, och då sov hon ju ändå!
(du skulle höra henne vaken) :)
Men med APOLIVA så har åter sömnen märkbart infunnit sig, och man vaknar utvilad!

"Emigranten"

hondjuret sa...

När jag kommer till landet har jag svårt att sova för att där är så tyst. Trivs i lägenhet där man hör att man inte är ensam.

Tror du vänjer dig hur snabbt som helst.

Anonym sa...

Ja det kan ta ett tag att bo in sig men jag tror du komemr trivas.

*kram*

Nina

Ulf sa...

"JC";
Tack :-)

"Emigranten";
Öronproppar har jag men de behövs inte. Det är tystare än vad jag trodde i början. Att Österbottniskan låter betvivlar jag inte även om dina påståenden säkert ska tas med en näve salt :-)

Hondjuret;
Det gick fort med tillvänjningen :-)

Nina;
Det känns helt okej med ett liv som inhysing. :-)

Anonym sa...

Men har du kvar huset? Glad att det känns ok men jag tycker det skulle vara en svår omställning.

Nina

Ulf sa...

Nina;
Nej. Jag har inte kvar huset. Det är skillnad på att bo i lägenhet och att bo i hus. Men det måste ju gå. Ingen väg finns tillbaka nu.