25 juli 2008

För varmt!

Denna förbannade värme. Jag fryser när det är kallt och jag svettas när det är varmt. För att inte tala om hur orken försvinner ur kroppen med stigande temperaturer. Vad återstår annat än att desperat klä av sig i kalsongerna, och slå sig ner under diverse frustande och pustande åthävor i stolen, för att åtminstone försöka fånga lite av sommarens vitaminer i det bleka skinnet. Allt medan svetten rinner ner längs bringa och mage. Linningen på fillingarna antar en allt mörkare ton av den tillförda fukten. Intet orkar man.

Det är så förbaskat varmt just nu att man knappt orkar hälla upp en väl kyld pilsner i glaset. Dessutom är drickat fesljummet efter bara fem minuter i solskenet. Vem fan vill dricka fesljummen pilsner? Nej giv mig en sval källare och en skön brits att vila på!

4 kommentarer:

Lilla Blå sa...

I Australien vägrar man att dricka ölen om den kommer över en viss grad. I vissa delar av Europa anses alla smakaromer i ölen komma fram först när ölen inte längre är så kall... Tja, vilket ben ska man stå på? Jag säger som Hasse & Tage:
Hoppas barna ändå får ett glas öl...

Njut och andas, vännen.

Ulf sa...

lilla blå;
Jag föredrar en sval pilsner framför en kall. Det benet står jag på :-)

stella sweden sa...

Har ingen sval källare att bjuda på men min öl är alltid kall...eller så är det jag som är så varm så jag inte märker att ölen har stugit i temperatur?

Ulf sa...

stella swedeen;
Ingen sval källare? Det har inte jag heller men skulle vilja ha vissa dagar.