10 juli 2008

My money is long this morning, baby





Har man inte utgifter så kan man ju skaffa sig.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är helt övertygad om att det finns en anledning till att de gjorde kronorna runda....*S*
Retstickan

Anonym sa...

Grammofon, visst hette dom det?
Nä, men grattis till fynden! De är säkert värda slantarna!

Ulf sa...

retstickan;
Självklart ska kronorna rulla. Eller är det hjulen? Kronorna rullar och hjulen snurrar. Ekonomin blomstrar och alla lever lyckliga i alla sina dagar. Konsumism!

Ulf sa...

gubben;
Ja det hette grammofon en gång i tiden. Numera heter det visst CD-spelare. Men vinylskivor låter bättre tycker jag. Å andra sidan så finns väl knappast dessa skivor som LP-skivor på svensk marknad. Jackson, Frost och Blake har jag hört enstaka spår med men har inga skivor. En ren chansning alltså :-)

Anonym sa...

Vinyl är bättre - skrev visst själv det nyligen. Visst finns en del fördelar med mp3-spelare - och visst kan en del var bättre - men mjukheten finns inte som förr.

Ulf sa...

liberum-weto;
Instämmer till fullo. Vinyl låter bättre :-) Undrar om det är dynamiken som är bättre? Mjukheten i ljudet? Jo, kanske det. Dagens CD-skivor låter dock betydligt bättre än de första jag köpte, tycker jag. Men kanske är det också frågan om att vänja sig?

Anonym sa...

Jag kallar det mjukhet, men det är mycket mer oharmonisk förvrängning - sk TIM - Transient Intermodulations distortion när man digitaliserar. Sen har vi algoritmen (svensk uppfinnare) som reducerar datamängden i det digitala som också påverkar --- men som jag skrev, vem vill veta när det kan sägas som hårt/mjukt ljud - eller varmt ljud som man säger om rör-förstärkare.

Ulf sa...

liberum-weto;
Mjukhet är nog en bra beskrivning för skillnaden mellan analog och digital skiva. Jag säger inte emot dig :-) Vi är nog överens om att analoga skivor låter bättre.

Anonym sa...

Är du uppe och bloggar redan halv sex på morgonen? Har du kört ut morgontidningen?

Ulf sa...

Rutan;
Brukar inte du kliva upp så dags också? ;)