10 juli 2008

My money is long this morning, baby

Har man inte utgifter så kan man ju skaffa sig.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är helt övertygad om att det finns en anledning till att de gjorde kronorna runda....*S*
Retstickan

Anonym sa...

Grammofon, visst hette dom det?
Nä, men grattis till fynden! De är säkert värda slantarna!

Ulf sa...

retstickan;
Självklart ska kronorna rulla. Eller är det hjulen? Kronorna rullar och hjulen snurrar. Ekonomin blomstrar och alla lever lyckliga i alla sina dagar. Konsumism!

Ulf sa...

gubben;
Ja det hette grammofon en gång i tiden. Numera heter det visst CD-spelare. Men vinylskivor låter bättre tycker jag. Å andra sidan så finns väl knappast dessa skivor som LP-skivor på svensk marknad. Jackson, Frost och Blake har jag hört enstaka spår med men har inga skivor. En ren chansning alltså :-)

liberum-weto sa...

Vinyl är bättre - skrev visst själv det nyligen. Visst finns en del fördelar med mp3-spelare - och visst kan en del var bättre - men mjukheten finns inte som förr.

Ulf sa...

liberum-weto;
Instämmer till fullo. Vinyl låter bättre :-) Undrar om det är dynamiken som är bättre? Mjukheten i ljudet? Jo, kanske det. Dagens CD-skivor låter dock betydligt bättre än de första jag köpte, tycker jag. Men kanske är det också frågan om att vänja sig?

liberum-weto sa...

Jag kallar det mjukhet, men det är mycket mer oharmonisk förvrängning - sk TIM - Transient Intermodulations distortion när man digitaliserar. Sen har vi algoritmen (svensk uppfinnare) som reducerar datamängden i det digitala som också påverkar --- men som jag skrev, vem vill veta när det kan sägas som hårt/mjukt ljud - eller varmt ljud som man säger om rör-förstärkare.

Ulf sa...

liberum-weto;
Mjukhet är nog en bra beskrivning för skillnaden mellan analog och digital skiva. Jag säger inte emot dig :-) Vi är nog överens om att analoga skivor låter bättre.

Rutan sa...

Är du uppe och bloggar redan halv sex på morgonen? Har du kört ut morgontidningen?

Ulf sa...

Rutan;
Brukar inte du kliva upp så dags också? ;)