01 juli 2008

Kaos

Jag är en fena på att göra saker. Framför allt saker som jag inte borde göra. Sådana saker som att sitta framför datorn och läsa bloggar. Eller skriva i bloggen med för den delen. Jag borde verkligen ta mig i kragen och göra vad som finns på min oskrivna "att-göra-lista". Oskrivet är ordet, sa Bull.

I stället för att häcka framför datorn, sitta på trappan och dricka kaffe och röka, så borde jag krypa på knäna över golven med en rotborste i näven och en skurhink inom räckhåll och verkligen storstäda kök och hall. Huset gror igen! Fönstren ska tvättas. Gardinerna likaså. I soffan på övervåningen ligger en stor hög med tvätt som ska läggas in i skåpen. På golvet i hallen ligger en annan hög med tvätt som borde förpassas ner i tvättmaskinen tillsammans med sängkläderna vilka ska bytas. Kläder och skor ska plockas undan.

Men varför hänga undan vinterkläderna? Det är ju ändå snart vinter igen. Jag borde passa på att utnyttja semesterdagarna till att röja upp, städa ur och kasta kläder och prylar i stället för att slöa mig genom dagarna. Det är kaos i tillvaron och ser för djävligt ut i huset.

Nåja, dagar komma och dagar gå. Så ock kommer den dag då ingen återvändo finns.

7 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Är du jag???

Rutan sa...

Jag kunde inte sagt det bättre själv.

Rutan igen sa...

Fast jag sitter inte på trappen och röker kom jag på. Annars så. Om du sätter igång kanske du hittar de numrerade dikterna?

Ulf sa...

lilla blå;
är vi besläktade? :-)

Ulf sa...

rutan;
sitter du på balkonegen? :-)
Hade varit skoj att ha dikterna, men de är nog borta för evigt, tyvärr.

Rutan sa...

Ja, där sitter jag och väntar på gitarrspelare.

Ulf sa...

rutan;
Och när gitarrspelaren kommer kan ni sjunga duetter :-)