23 juli 2008

Jag är tebax!

Sannolikheten att Amerikas Förenta Staters president avgår före årskiftet är inte stor. Den svenska regeringen kommer säkert att sitta kvar längre än de nio veckor som kattan ska vara dräktig. Så vad göra? Situationen är den - om sanningen ska fram - som det sägs från provinsen Österbotten; "Hmm...verkar som att du inte hittar så mycket seriöst och väsentligt att skriva om??? *S* Så fortsätt du som förut!" Nu vet jag inte om de som vinterbadar ska tas på största allvar ifråga om att ge mig råd. Har vinterbadare verkligen alla hästar i båten? Men okej då. I'm back!

Dagen har varit lång och het. Termometern visade över trettio grader där givaren sitter under takfoten. Svettigt var det också. Både utvärtes och invärtes. Efter mycken vånda, men också efter ett kort resonemang med den andra hälftenägaren kring olika möjligheter ifråga om bostäder, så anmälde jag mitt intresse för att hyra en etta här ute på bonnvischan. Går allt som jag planerat så flyttar jag från huset under september månad.

Varför då en etta? Jag ser valet av en liten och billig bostad som ett resultat av den osäkerhet som vidhäftar den anställning jag har idag. Vad händer i mars när anställningen upphör? Blir det som en del olyckskorpar kraxar att "ersättningen blir 5.500 - 6.000 kr i månaden efter skatt"? Jag har inte hittat någonting som säger att det blir så. Än så länge tror jag att ersättningen blir på den nivå den befann sig före anställningen. Då kan jag överleva. I vilket fall som helst så är det de små utgifternas decennium så inleds. Men kanske förlängs min anställning? Vem vet? Förmodligen får jag veta det sist av alla.

Nackdelen med ettan är de nästintill obefintliga förvaringsmöjligheterna. Jag vet inte om jag får plats med mina köksredskap och -maskiner i köksskåpen. Av ritningen att döma så verkar det inte vara särskilt många skåp i köket. Andra saker som jag kanske vill spara för framtiden kan jag inte ta med mig. Men jag får förvara mina ägodelar i de uthus som finns här. Det blev klart idag. Nu återstår det att lösa våra ekonomiska mellanhavanden när jag lämnar huset. Men det ska nog gå det med.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Så du flyttar ut till kusten nu då..^^ närmare till vinterbad..? Skönt att det löser sig med ditt lösöre..
Retstickan

Anonym sa...

Att flytta från ett hus till en etta kan vara ett mentalt helvete, beroende på hur materialistisk man är. *vet*
Man måste stålsätta sig och anfalla förråden utan hänsyn till sig själv, bara kasta i sopsäckar utan att tänka. Så gjorde jag!
Inte saknar jag den halva nya Volvomotorn, morfars alla snickeriverktyg som han "tillskansade sig" under tiden på tygstationen i Boden och allt annat "rat" i form av muttrar och skruvar som fyllde förrådet, tänker inte ens på det!
Alla dessa "braatthagrejjor" som lagrades under en massa år, som man inte ens visste att man hade till slut!
Nu står där 4 vinterdäck, fiskegrejjorna, en båtmotor och en banankartong med
"kanskebraatthagrejjor" + mina NOKIA fiskestövlar storlek 48.
Man kan påstå att förrådet fick rymd! *s*
Sex sopsäckar slängdes hänsyslöst på tippen........men jag undrar ibland om den blå diskbaljan till husvagnen verkligen följde med, hittar den ingenstans *suck*
Ja, tokfán badade igår eftermiddag! Var väl +13 i vattnet!
Österbottniskor är en upplevelse!

"Emigranten"

Ulf sa...

retstickan;
Jo kustnära blir det :-)

Ulf sa...

emigranten;
Sex säckar räcker inte långt. Här är det sex släpvagnar som krävs:-)Men det blir nog bra och nyttigt att resa med lätt bagage. Egentligen så ligger "bra-å-ha-grejerna" mest och samlar damm.
Jag har förstått att österbottniskor är en upplevelse :-)

Flavia sa...

att flytta är nyttigt..speciellt till mindre "Hur mycket behöver en männska egentligen?--tyckte jag..
jag flyttade från 170 kvm till 34..
men det värsta var alla kläder jag fick dumpa..
nu har jag ökat på till 45 kvm o si, alla skåp är som ett trollslag fulla..så man lär sej aldrig
F

Anonym sa...

Lita på vinterbadare från öst? Nä, men det äår ändå skönt att ha dig tebax!

Ulf sa...

flavia;
Jag flyttar från 172 kvm men här finns säkert 500 kvm golvyta i uthusen att "lagra" prylar på. Med andra ord så har inget kastats under åren. Allt har betraktats som "bra å ha grejer". Jag frågade mig "Hur lite kan jag klara mig med?" Vissa saker (framkallningsmaskin, förstoringsapparat etc) vill jag ha tillgängliga men frågan är var förvara dem?

Ulf sa...

gubben;
Vi är överens. Vinterbadare från de östliga provinserna bör betraktas med misstänksamhet.
Jag har kanske blivit bloggberoende? Nästa stadium är bloggstress :-)

Anonym sa...

Jaha...så har man blivit klassad som "opålitlig" och "upplevelse"...känner mig lite som Rainbow-karusellen på Liseberg! *S*

*Österbottniskan*

Ulf sa...

österbottniskan;
Opålitlig? Hmm...tror inte det ordet använts. Om ordet har nyttjats itext eller kommentarer så här långt så ber jag om ursäkt för detta. Å allas vägnar :-)
Ordet "upplevelse" tolkade jag som något oerhört positivt. En kärleksförklaring helt enkelt :-)
F ö så är det förbaskat varmt idag med. har du badat?

Anonym sa...

OM jag har badat? Vilken fråga??? *L* Tillockmed Emigranten har plaskat i Kvarken idag. Och det lär bli fler varma dagar med bad framöver. Men nästa vecka är det Engelska kanalen vi ska testa. Och med all säkerhet de engelska pubarna också!DET blir en upplevelse! *L*

*österbottniskan*

Ulf sa...

österbottniskan;
Jo det var en fråga att ställa till dig :-) Det måste ha varit en snabb höjning av temperaturen i Kvarken om Emigranten badar;) Eller? Var det den tropiska hettan som tvingade ut honom i det 13-gradiga vattnet?
England nästa vecka? Släktträff? Det blir en upplevelse det. Om inte annat så för engelsmännen :-)

Anonym sa...

En liten släkträff blir det. Ska hälsa på min son. Dessutom blir det en kort tripp till Dublin...så bäva månde ö-borna! *S*

*österbottniskan*

Ulf sa...

österbottniskan;
Undrar om öarna finns kvar när sommaren är över? :-) Deras värld blir aldrig mer densamma i varje fall!