27 juli 2008

Dagens fisk

Har man inget särskilt att blogga om så kan man ju alltid slänga in en bild på dagens fisk. Dagens sena kvällsvard och morgondagens lunch. En improviserad fiskrätt bestående av fileer från Alaskan Pollock, några skalade räkor, grön paprika, purjolök, vitlök, salt, peppar, harissa, oregano, dill, krossade tomater och lite riven ost till gratineringen. Allt skjutsades in i ugnen. 200 grader under trettio minuter. Detta ska jag äta med fullkornsris både ikväll och i morgon.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Bilden påminner mig om av vi havsbadare på andra sidan Kvarken måste börja se upp med algblomningen nu, inte alls bra! :)

"Emigranten"

Anonym sa...

Förresten, här kommer ett kalasrecept på fisk direkt från Österbotten, se mer här:
http://www.matklubben.se/recept/gubbenrunka_2819.html

Sånt får man drass med!

"Emigranten"

Lilla Blå sa...

Ser mumma ut. Bjuder du?

Gubben sa...

Inte illa! Försöker föreställa mig doften och blir genast hungrig!

Ulf sa...

Emigranten;
Ja det är ingen måtta på allt du måste stå ut med i Österbotten ;) Man kan ju verkligen undra vad som drar dig fram och tillbaka över Kvarken? :-)
Tack för länken :-)

Ulf sa...

lilla blå;
Det smakade riktigt bra. Klart jag bjuder :-)

Ulf sa...

gubben;
Det blev en riktigt bra vardagsmåltid trots allt :-)

Larvad sa...

Trevligt. Skall provas... passade det med ris. Kokt potatis verkar inte heller dumt...

Larvad sa...

Om du nu gillar Harissa...
Har du prövat Makdous? De ser ut som "vegetariska testiklar", men består av små gröna äggplantor, fyllda med vitlök, chili och valnötter. kan ätas kalla som pickles, eller lite ljummet uppvärmda. skarpt och gott till ex pytt med stekt ägg, eller stekt rödspotta med potatis (tusan nu blir jag hungrig..)

Ulf sa...

larvad;
Passade med ris? Tja jag åt det så och tyckte det var helt okej. Det går säkert bra till potatis med.

Jag har inte ätit Makdous men du får det att framstå som något värt att prova i framtiden. Tack för tipset :-)