22 juni 2008

Kasta - eller ej?

Hur mycket kläder i olika storlekar behöver en människa för resten av sin levnad? Ska jag kasta min sköna överrock, bara för att den passade på någon som vägde femton kilo mer? Mina kostymer? Eller mina skjortor, pikétröjor och andra tröjor? Hur gör jag med mina sköna kavajer? Som sagt. Hur mycket kläder ska jag släpa runt i tillvaron, bara för att jag har så förbaskat svårt att skiljas från dem? Ska jag tvingas gå sykursen - Lär dig sy in dina kläder? Det enda kläder som passar är jeans och skjortor som jag köpt efter operationen.

Samt naturligtvis - mina hattar. De passar. Tjockskallig är jag fortfarande.

12 kommentarer:

stella sweden sa...

...fråga en prästkrage!

Ulf sa...

stella sweden;
ähhh. Det blir bara samma svar som "älskar - älskar ej" dvs "kasta ej" :-)

Anonym sa...

Mycket svårt!

Ta sykursen!

För de flesta är problemet det omvända - kläderna har krymt!

Anonym sa...

Tjockskallig?? Hmm...jag trodde (av ett par års erfarenhet) att svenska män bara var tjurskalliga! :-)

*Österbottniskan*

Ulf sa...

gubben;
Förr krympte också mina kläder. Sykurs är bra! :-) Gick en i Umeå för en herrans massa år sedan och den ledda till många intressanta kontakter med det "täcka könet" :-)

Ulf sa...

Österbottniskan;
Felet är kanske ditt? Du söker omedvetet efter tjurskalliga svenska män för motståndets skull. :-)
Men vi kan vara tjockskalliga också :-)

Anonym sa...

Hur man än vänder sig har man ändan bak. Skänker man bort sina kläder till de fattiga så köper de inga kläder och då går såväl handelsmän som textilindustri i konkurs och det blir ännu fler fattiga. Detta fritt citerat ur en tidningsartikel jag läste häromåret.

sladdertackan sa...

svar: tack för tipset. Jag laddade ner programmet, men fick det inte att fungera som jag tänkt. Jag får väl försöka igen när jag har lite mera tid ...

hondjuret sa...

Har du inte använt det på ett bra tag, så ge bort dem!
(säger hon med garderoben full av "kanske-bra-att-ha-grejer i fel storlek)

liberum-weto sa...

Stackare - det finns 100 bloggare som talar om hur man skall krympa så att kläderna passar. Du kan ju frossa dig upp till passform - om det är vad du vill. Om inte dina kläder passar - passa över dem till någon med större problem än du.
Du har inte ett viktproblem - glädj dig med ett fikonlöv. Det är inte klädsamt att göra problem av det som är en tillgång för dig.

Ulf sa...

civing;
Resonemanget om skänkta kläder har jag mött ifråga om kläder som västerlänningar skänkt till behövande i Afrika. I programmet hävdades att de skänkta kläderna såldes vidare och konkurerrade ut den lokala produktionen. Huruvida detta är "sant" eller ej vet jag icke.

Ulf sa...

hondjuret;
liberum-weto;

Det blir nog så att det som fortfarande duger att använda skänkes till någon biståndsorganisation. De kläder som fortfarande passar mig - behåller jag.