13 april 2008

Fågelsång och vitt regn

Kyla och vitt regn, men det hindrar inte rödhaken från att sitta i rosenbusken och försöka locka sig en hona. Den brukar komma ungefär samtidigt med andra "tidiga" fåglar men i år har jag spanat förgäves efter den. Nu sitter den i samma buske som förr. Ordningen är återställd.

Att fota den bland grenarna är däremot inte att tänka på. *suck*

8 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Så du har också en sån där pippi som kommer varje år? Själv har jag en koltrast som bor ovanpå cykelhuset inne på gården. Innan han har kommit blir det inte vår. Så är det bara. Men jag fattar inte, hur gamla kan de bli? Är det samma fågel år efter år? Tveksamt. Men i alla fall, det är ett tydligt vårtecken.

Ulf sa...

lilla blå;
jag vet inte om det är samma fågel men förra året satt rödhaken i samma buske. Fåglar kan bli gamla. Papegojor t.ex. Jag vill minnas att jag sett en uppgift om att tornseglare kan bli 35 år. Rödhakar har blivit 10-11 år men medelåldern är visst bara 1 år. Det är hög omsättning på dem! Vilda koltrastar blir 4 -5 år. Så det är väl inte alls otänkbart att din "cykelhustrast" är densamma som fanns där tidigare år.

Anonym sa...

Kom just hem från rundan med hundarna. Änderna har börjat simma i par...

Ulf sa...

gubben;
Det är nog våren ska du se. Trots att vinterdäcken sitter på än så länge :-)

Lilla Blå sa...

Vad bryr sig väl pilska änder om vinterdäck? ;-)

Ulf sa...

lilla blå;
Pilska änder bryr sig inte om mycket men gubbar bryr sig om vinterdäck :-)

Anonym sa...

Ja det är så kul och fint med fåglarna på våren. Själv så älskar jag när Svanarna kommer varje vår när vi flyttat till stugan. Först hör man dem och så kommer de inflygande lågt över stugan och landar på sjön 30 meter bort....helt underbart och en fin tid som kommer.

Nina

Ulf sa...

Nina;
Så är det. Vi går en fin tid till mötes nu :-)