24 mars 2008

Tvåa med uteplats

Nu har jag anmält mig hos det kommunala bostadsbolaget. Är jag riktigt klok som funderar på en tvåa (69 kvm) med uteplats och en hyra på närmare 3.400 i månaden? Varför en tvåa? Duger inte en etta med sovalkov åt mig? Jag ska ju ändå bara övervintra och flytta vidare nästa år. Sovrummet använder jag ju bara för att sova i. Kanske kan jag använda sovrummet som magasin också?

Kan man överhuvudtaget bo i ett hus som detta med 100 meter till "havet"? Blir inte det kallt? Varför ska det vara så förbaskat dyrt med bredband (349 kr), kallgarage (350 kr) eller en parkeringsplats med motorvärmare (205 kr)? Å vad kostar kabel-tv i månaden? Ockrare är vad bolaget är! Hur mycket kostar elen per månad? Vad kommer det att kosta att bo? Å gardiner å möbler måste jag köpa. Å hur gör man när man flyttar? Huvva...jag fasar.

Men okej. Lägenheten ligger i ett område och i ett hus jag sett ut tidigare. Tillträdesdagen - den 1 juni - tilltalar mig också. Så varför velar och tvekar jag? I synnerhet som Tvåan klart och tydligt har sagt att hon vill ha tillgång till huset.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Inget fel bo nära havet. Vill minnas kabel-tv avgiften är inbakad i hyran (ca 120 kr)...
*JC*

Ulf sa...

*JC*;
Kan inte tänka mig att bolaget bakar in några som helst avgifter i hyran. I varje fall står inget om den saken på hemsidan. Men hoppas du har rätt.

Bagarberta sa...

Men du, inser att jag missat nått, hänger inte med riktigt. Går det undan?

Nämen nog ska du väl försöka få hyra nått litet gårdhus, sommarstuga, nått roligt där du kan sitta i trädgårdsmöbeln och röka pipa? Magasinera grejjer går väl där de står nu eller utrymmena därikring.

Lägg dessutom till att du måste ha slagborr för att få upp saker på väggarna...i hyresrätten....huwa...
eller så blir det alldeles underbart.

Gardiner och möbler finns på loppis.

Ulf sa...

bagarberta;
jag har skrivit två kommentarer i din blogg men inge "syns". Har de fastnat i något filter någonstans? :-)

Ulf sa...

bagarberta;
Jag ska ju flytta. Så varför inte nu nu när Tvåan säger att hon vill vara mera i huset. Sedan ska vi försöka komma överens om pengarna också.

Jobbet slutar om ett år. Då drar jag annorstädes. Fram till dess duger nästan vad som helst. Nja, det gör det inte Slagborrmaskinen finns redan :-)