31 december 2007

Årets sista dag

Det är årets sista dag idag. Nyårsafton anno 2007. Den dag då många summerar det år som gått. Tidningar, radio och TV kommer framöver att översvämmas av årskrönikor för att vi ska minnas, glädjas eller förfasas över det år vi snart ska lägga till handlingarna. Jag hade den föresatsen att strunta helt i det nya året. Strunta i nyårsfirande och raketer. Något firande och raketer blir det heller inte här i huset. Men det är oundvikligt, en dag som denna, att tankarna går tillbaka på det år som gått.

För min egen del skulle jag vilja förlägga nyårsdagen till den 22 februari. Den dag jag fick beskedet att det inte fanns någon cancer i vävnadsproverna som togs i samband med operationen. Det har varit ett år som präglats av sjukdom och sviterna av en stor bukoperation, där förlusten av tunntarm och delar av andra inre organ påverkat mina vanor. Ett år där det gällt att komma tillbaka till ett så normalt liv som möjligt. Både fysiskt och mentalt. Är jag där idag? Jag vet inte.

Vad för liv väntar mig då under nästa år? Inte vet jag det heller. Som tur är. Jag ska "arbetsträna" i kommunal regi. Min ekonomi kommer också att försämras drastiskt eftersom min ersättningsnivå sänkts och jag kommer att få stora månatliga resekostnader. Det vet jag. Om jag kommer att lyckas kravla mig iväg från huset till en ny bostad vet jag inte men jag har i alla fall ambitionen. Mer än så vågar jag inte sia om. Ett avlönat arbete? Ja, önskan om ett avlönat arbete kan jag väl försöka ta med mig in i det nya året, men jag tvivlar på att min önskan kommer att gå i uppfyllelse.

Det är ett spännande nytt år som väntar mig!

GOTT NYTT ÅR!

10 kommentarer:

Kontext sa...

Tack detsamma

Anonym sa...

Gott Nytt År från en Österbottniska och en Emigrant. För tillfället stationerade i ett vintrigt och snöigt Boden. Ikväll blir det till att titta på stadens fyrverkerier och sedan en stilla middag på tu man hand.

liberum-weto sa...

Ett bättringens år får vi hoppas. Det gäller dock att även leva i nuet, för om katten har nio liv, behöver det inte innebär att vi har det. Måste nu skriva ett nytt inlägg på min blogg så att det inte avslutas med snaps helvete elände konkurs. Det blir dessutom andra drycker än snaps ikväll - och det skall bli snusk och skit vi snackar ikväll.

Lotta sa...

Hoppas det blir ett gott nytt år för dig, det som kommer!

Anonym sa...

Du har ju bara fördelar min vän ;) nu kan du ju fira två gånger per år :-) önska dig allt gott!
Retstickan

Bagarberta sa...

Önskar att ditt nya år blir rikt, friskt, trevligt, nytt men det braiga gamla följer med, inspirerande och alldeles, alldeles underbart :-)

Anonym sa...

Gott Nytt År, Ulf. :) Stor kram till dig.

Anonym sa...

Vacker bild. Längtar till öland om sommaren

Anonym sa...

ÖnskaR dig ett GOTT NYTT ÅR.
Gerd

Ulf sa...

Tack allesammans. Jag sänder Er mina välgångsönskningar och önskar Er alla ett Gott Nytt 2008.
Ulf

anonym;
bilden är från Gotland men naturen är förmodligen likartad på Öland.