12 december 2007

Arbetsprövning

Detta ska bliva min melodi under nästa års första månader. Från den 7 januari är jag anvisad till arbetsprövning vid kommunens "lilla snickeri". Hur litet snickeriet är eller vilka maskiner eller annan utrustning som finns där, har jag ingen aning om. Vad de gör vet jag inte heller. Det jag vet är att jag ska medföra mat och "skitkläder" att arbeta i.

Visserligen lär jag få sysselsättning under fyra månader, men bortsett från att jag kan undersöka om jag åter klarar av att snickra, så misstänker jag att det inte leder till ett jobb. Jag misstänker att jag inte kommer att vara särskilt aktiv som arbetssökande under den tid som jag deltar i åtgärden. Dagarna kommer väl att fyllas av olika "arbetsuppgifter" och så många platsansökningar kommer jag knappast att skicka, misstänker jag. Men det kan ju bli skoj att "prova på" att snickra igen?

Min hammare kastade jag bort 1997. Var är den nu?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Kastade bort..?? Du ska se att den ligger på något bra ställe ;) i nån "bra att ha" låda :-)

Ulf sa...

*Anonym*
Det var bildlikt talat som jag kastade bort hammaren :-) Min "braiga" 450 grams Sandvikshammare fyllde 30 i år! Den räcker resten av livet och en bit till :-)

Bagarberta sa...

Åh då kommer du att börja lukta spån...finns väl knappt nån bättre doft på män :-)

Ulf sa...

Bagarberta. Hyvelspån doftar gott :-) Var det därför Tvåan gillade mig? Hon hävdade att jag luktade terpener :-) Sedan när jag slutade dofta tog kärleken slut :-) Men hur mycket hyvelspån det blir i mina lockar vet jag inte idag.

Anonym sa...

Är det inte fråga om sysselsättning för arbetsledaren?

Ulf sa...

Anonym,
jag hoppas verkligen att de fullföljer den kommunala traditionen och sysselsätter sig någon annanstans än på det "lilla snickeriet" :-)

Bagarberta sa...

Du kan väl sova med spån under armarna på nätterna eller kanske ännu hellre fyll en bäddmadrass med spån då ska du se att du doftar igen :-)snabbt dessutom.

Ulf sa...

Bagarberta
*skrattar* jo djäklar vad det skulle klia :-) Räcker det inte med spån i skallen tro?

Anonym sa...

Skönt att du är positiv och det är jättebra!

Själv HATAR jag när folk ska jobba gratis och utnyttjas. Jag blir riktigt riktigt arg och det är sällan! :-)

Nina

Ulf sa...

Nina. Med kniven på strupen så finns det inget annat val än att försöka göra det bästa av situationen. Trots sänkt ersättning och resekostnader :-(