21 november 2007

****listan

Att städa tillhör definitivt inte mina favoritsysslor. Däremot gillar jag skarpt när det är rent och välstädat. Jag inser ju också att det är nödvändigt att städa. Åtminstone då och då. Då infaller väl nu ungefär. Det är dags att röja upp en smula inför pojkarnas ankomst och helgens festivitas. Till städning är jag nu nödd och tvungen.

Hos Skuggan hittade jag en städlista som ger mig andnöd, krupp, hjärtklappning, panik och ångest *Överdriver lite*. Jag inser att jag inte kan konsten att städa trots att jag och Ettan städade regelbundet enligt "lista" varje torsdag kväll. År ut och år in. Toalettborste efter toalettborste nötte jag ut. Efter skilsmässan rann allt städkunnande av mig som vatten rinner av en gås. Att städa är en konst! Jag är en gås! Gäss är inga konstnärer. Alltså kan jag inte städa.

Tror jag tar skuggans lista och ser den som en "önskelista" istället för en lista som slaviskt ska följas till punkt och pricka. Min lista blir så lång, så lång med fem rum och kök att städa *suck*. Jaja, jag nyttjar ju inte alla rummen så det är kanske okej om jag fuskar lite med städningen?

Kanske ska jag rent av skriva ut listan och ge den till gossarna så att de får något meningsfullt att göra under sin vistelse här i helgen?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är sjuk Ulf för jag älskar att städa. Tycker det är jätteroligt. *ler*

Men någon lista har jag inte. städar det jag tycker och när jag känner för det. Men jag är ingen pedant...det ska vara trivsamt hemma..man ska kunna röra sig och relaxa. :-)

Jag tror du städar alldeles lagom ofta! :-)

Nina

Ulf sa...

*ler* Nina, jag vet att du älskar att städa. Ibland skulle jag behöva en "Nina" i mitt hus :-)

"Olagomt" är nog ett korrektare uttryck min "städmani" :-)

Anonym sa...

Hej ulf....
Städning är inte min stora last heller... och personligen ser jag också listan som en önskelista...
Bättre med lite skit i hörnen än ett rent helvete.... är det inte så man säger.
Ha en fortsatt bra dag...
kramen
Skuggan