04 november 2007

Schenström – helt kort

De senaste dagarna har jag surfat runt lite och läst på bloggar som jag har som bokmärken. Naturligtvis behandlas frågan om Schenströms avgång på flera av dem.

Motvallsbloggen så ställs frågan: Varför fick Schenström gå?
Vänstra Stranden skriver att: ”Det är synd om Ulrika Schenström, och även om Anders Pihlblad, trots att de säkert gråter hela vägen till banken. De tycks ha satts i positioner de inte riktigt varit vuxna, och än mer synd om dem är att båda saknar chefer som förstår att ta på sig hela det ansvar som krävs i förtroendebranschen”.
Paradigm hävdar att Reinfeldt inte förstått vad ledarskap innebär och att han ”har med sitt outslitliga förtroende gång på gång visat att han håller kompisarna om ryggen på väljarnas bekostnad”.
Champagnesocialisten tar upp frågan om moralen i regeringen och avrundar sitt blogginlägg med att konstatera: ” Det är egentligen vanligt folks brallor som korvar sig nere vid fotknölarna och blottar rumpan, inte bortgjorda politiker. Vanligt folk ser rätt fåniga ut där de går med rumpan bar”.

"Den som inga byxor har,
han får gå med rumpan bar".

Så är det.

Anm. Här kan jag också rekommendera den intresserade att läsa kommentarerna till "Djävulen bär kostym" i bloggen Under en gatlyktas sken. Kanske är de indignerade "borgerliga" angreppen på "fuskare" och anklagelserna mot Nina lättare att förstå mot bakgrund av regeringens moral? "Kostympatrasket" har ertappats med byxorna nere. Än en gång.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr har vi den regering vi förtjänar.
*JC*

Ulf sa...

Vi har den regering som det svenska folket valde. Tydligen har många som röstade på Alliansen fått "byxångest" nu när regeringen genomför den politik de sa att de skulle föra före valet.

Anonym sa...

Många hade nog inte helt klart för sig vad som skulle ske...de hade nog bara läst "nya arbetarpartiet" och inte innebörden av vad politiken skulle innebära för dem...och JC håller inte med dig...Jag förtjänar bara det bästa...*S*
Retstickan

Anonym sa...

Just att vi alla som inte har ett jobb är fuskare står mig upp i halsen och jag är så trött på att bli anklagat jämt.

Det som jag inte förstår är alla som ångrat sig. Varför röstade de om de inte visste vad de röstade på?

Nina

Ulf sa...

*Retstickan*
Jag tror att Göran Persson och socialdemokraterna lämnade fältet fritt för Alliansen ifråga om skola och arbetsmarknad. Ett stort misstag eftersom det var frågor som angick folk. Särskilt arbetsmarknaden. Att i efterhand säga som Persson att det var fastighetsskatten som var orsaken till valförlusten tror jag är att göra ett misstag till.

*Nina*
Visst är det märkligt att regeringen anklagar andra för fusk när de tydligen tillhör de största fuskarna själva. Kanske vill de rikta uppmärksamheten mot andra för att slippa granskas själva? Finns väl inga som fuskar så mycket som moderater?