23 november 2007

Bloggtorka

Bloggtorka!!! Hur råda bot på den? Vi som bloggar behöver fler skandaler i regeringen! Jag rådde bot på ämnesbristen genom att ta en morot som jag skalade och styckade upp i småbitar, varpå bitarna kastades ner i en kastrull med lite kokande vatten och en buljongtärning. Sedan fick morotsbitarna småputtra, medan jag hackade en gul lök som bryntes stillsamt i stekpannan. Ner med löken och en bit finstrimlad purjolök i kastrullen.

I med en burk avrunna champinjoner i stekpannan. När svampen stekt färdigt åkte den också ner i kastrullen tillsammans med ett par spruttar tomatpuré och en burk krossade tomater samt en rågad matsked oregano. I pannan stektes sedan köttfärs som kryddades med lite salt och svartpeppar. Därefter fick köttfärsen göra de andra ingredienserna sällskap i kastrullen tillsammans med en tesked sambal olek.

Under tiden köttfärsröran småputtrade var det bara att koka lite fullkornsspagetti i rikligt med vatten. Tja...så var middagen färdig. Den köttfärssås som blev över blir både lunch och middag åt mig och gossen. Efter maten en kopp kaffe och en chokladdröm framför brasan i kakelugnen.

Simpel mat för en simpel människa!

2 kommentarer:

Bagarberta sa...

Kul med dina receptspruttar...simpel mat vet jag då rakt inte och simpel man stämmer inte heller. Betyder inte simpel - enkel?

Jag blir bloginspirerad när jag läser runt lite innan jag börjar skriva själv. Ikväll skulle jag ge mycket för att äga en kakelugn eller vedspis. Det är kallt.

Ulf sa...

Det är kallt här också. I går natt var det +5°. I kväll är det -5°. Det känns så kallt att jag t o m tänt i kakelugnen i sovrummet idag :-)

Visst är simpel = enkel! Åtminstone i denna text :-)

Enkel mat för en enkel människa :-)