19 november 2007

Alltid något

Precis som Hondjuret gör jag listor. Det är inte alltid jag skriver ner vad som ska handlas eller göras med påföljd att jag glömmer vad jag ska göra, eller vad jag borde ha kommit ihåg att göra. Det hela kan bli mycket mycket irriterande, om det är så att jag rest flera mil för att köpa eller fixa något som jag sedan glömmer. Köpa tändstift och tändkablar hos Biltema i Västerås t.ex. Oftast gör jag min "måste-göra-lista" i skallen. Länge har jag burit omkring en imaginär lista i det grå luddet. Idag tog jag tag i den efter att ha lessnat på att leta jobb bland 2.000 lediga jobb på Platsbanken. När ögonen börjar gå i kors av alla försäljarjobb, eller all eventpersonal som söks och det börjar snurra runt i skallen av alla lärare och all vårdpersonal som efterfrågas. Då är det skönt att ha en lista med "att-göra-grejer" att ta till. Idag tog jag till den.

Jag bar in ved för flera dagars eldande i kakelugnarna och bilen har äntligen fått nytt luft- och oljefilter, ny motorolja, nytt fördelarlock, ny rotor och nya torkarblad. Duktig jag *klappar mig på axeln*. Tändstift och tändkablar får jag köpa nästa gång jag passerar ett Biltema varuhus. När det nu blir?

Skönt att den listan är gjord. Nästa lista att avverka måste bli städlistan. Men att det ska vara så svårt att "komma till skott"?

Idag kom jag t o m ihåg att sätta på mig långkalsongerna! Alltid något.:-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag brukar också göra listor. Det är sällan de blir avklarade men det känns bra att göra dem :-)

Långkalsonger....det lät skönt. Jag satt och retade mig på mina strumpbyxor idag. Varför kan ingen göra strumpbyxor utan en stor söm rakt över tårna som irriterar hela tiden?! Kan du göra dem utan söm så har du din framtid tryggad. :-)

Jag älskar att gå i kjol om du undrar och jag vill inte ha långkalsonger till det på vintern. :-)

Nina

Ulf sa...

Nina
Jo nog är det så. Att göra en lista är nog samma sak som att mentalt påbörja något viktigt :) Peta ludd ur öronen t.ex. Visst borde det väl gå att göra strumpbyxor utan söm? Eller kanske med sömmen placerad annorstädes. Strumporna jag har på mig har ingen söm som känns. Men de är ju tjocks och ulliga förstås. Mer långkalsongsmodell s a s. :-)