25 oktober 2007

Dripp & drapp

Bilen drippar och drappar. Glykol och vatten i en salig blandning droppar och läcker från kylarsystemet. Ett rör mellan vattenpump och kupé har rostat sönder. När vattnet står under tryck står det en nålfin stråle ut från röret. Annars droppar och drippar det. Jag vet. Jag borde med det snarast skaffa ett nytt rör. Men jag vill inte. Jag vill inte muckla med bilen. Men jag kommer att bli tvungen. Därtill nödd och tvungen. Helst vill jag bara fortsätta som tidigare år. Ringa och köra in bilen till verkstad men den tiden är förbi. Så vad återstår? En nödlösning i väntan på att jag ska få tummen ur vanten och komma mig för att beställa ett nytt rör för utbyte?

Hade jag haft ett par passande slangklämmor och en bit värmetålig gummislang skulle jag kapa rörets rostigaste del och skarva med slangen. Men nu har jag inget att reparera med så jag får väl även i fortsättningen köra omkring med en dunk vatten och en dunk glykol i kofferten. Ända tills dess att jag får tummen ur och kommer till skott. När det väl blir av så är det säkert -20°C ute och rykande snöstorm. Precis som det alltid är när jag ska reparera bilar. Ja...livet är inte lätt alla gånger. Det är dyrt också.

Tror jag tar med mig underklädeskatalogen och droppar mig i ett hett bad en stund. Omslaget – en blondin i byxkorselett – ser riktigt lovande ut :-)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Inte roligt när bilar krånglar. Tacka vet jag Svensk kvalite. Naturlig AC via dörrar *S*
*JC*

Ulf sa...

Naturlig AC låter som kalldrag på vintern :-)

Anonym sa...

Så beställde du något då? Underkläder alltså. ;-)

Nina

Ulf sa...

Nina, jag nöjde mig att se på omslaget :-) Tänkte på Räkan och din BH :-) Jag lade katalogen på brevlådan. Vill ju inte pekas ut som än mer "konstig" i byn :-) Hoppas katalogen kommer till rätt adressat den här gången :-)

Anonym sa...

Du ska vara glad! Det kunde vara "drip och drapp" ur något värre än bilen. Så var ståndaktig.
" Den yngre"

Anonym sa...

Haha ja men jag är helt sjuk på underkläder. Min stora passion. :-)

Ja du byar har sina för och nackdelar. :-)

skickade du iväg den? Varför det?

Nina :-)

Ulf sa...

Nina
Jag postade den för att jag tror att kvinnan som stod som adressat gärna vill ha den. Kanske är underkläder hennes passion också? :-)

Anonym sa...

Jaha då fattar jag men borde inte du veta det? ;-)

Nina

Ulf sa...

Nina
Menar du att jag ska veta om "grannkärringarna" är passionerat intresserade av underkläder? :-)
Vad gäller Tvåan så använder hon inte BH :-) Min erfarenhet av kvinnor och deras passion för underkläder är noll :-)

Ulf sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.