26 september 2007

Vännäs – en resumé

Tänk vad lite det behövs för att humöret ska svänga. Eller lite och lite. Det var inte lite som hände lördagen den 22 sept. En dag som inledningsvis kändes så grå och dimmig samt infernaliskt tung och mollstämd. Det som hände under dagen förvandlade lördagen till den trevligaste och bästa dagen på mycket, mycket länge. Det började med att Bagarberta och jag gick på "kyrkloppisen" under förmiddagen. Naturligtvis kunde jag inte avhålla mig från att köpa på mig än fler pryttlar *ler en smula skamset*

En tekanna, två tekoppar och två LP-skivor följde med mig hem tillsammans med ett gult 2-lågigt gasolkök från Bagarbertas garage. Får väl ursäkta mig med att LP-skivorna kostade 2kr/st men jag betalade bara 1:50/st*ler* Sedan ägnade vi en stor del av eftermiddagen åt att dricka Don Pedrokaffe och fixa till avgassystemet på Wilma. Bagarberta plockade bort sina skadade x-traljus på SAAB-en och förberedde bytet av bilradion. Jag gillar verkligen kvinnor som inte bangar för att lägga sig på rygg under en bil för att rycka och slita i ett avgasrör. Eller som utan tvekan kapar en bräda och slår in en spik för att sedan gå in och fixa till en mycket god lasagne. Kvinnor som dessutom vet hur man syr, broderar, syltar och bakar ett gott bröd. Om de sedan är ovanligt lättsamma och trevliga kvinnor som skänker mig glädje och får min dag att gå från moll till dur – så mycket bättre. Lättsam? Trevlig? Hmm…nu får jag säkert på moppo. Igen!!!

På söndag lättade jag ankar från J & L:s hem Åckelsjö och for mot hemmet vid halv tolvtiden med "loppisfynd", nyslungad honung och nyupptagen potatis i bagaget. Kommen ner till Gallsäter svängde jag av från allfarvägen för att leta reda på huset i Ytterede. Utvändigt ett fint rappat hus som såg ut precis som på mäklarens hemsida. Bara lite för stort för mig, tror jag. Men nu har jag sett det!

Men lägenheten då? Tja...en något dyr, gammal och en smula "sunkig" lägenhet med låg standard i ett gammalt litet hyreshus beläget i ett lugnt område. Jag ska tacka nej till erbjudandet att hyra den. Måste tänka en sväng till som sagts tidigare. Kom hem vid sextiden efter en tämligen händelselös resa från ett soligt färggrannt höstlandskap till ett sensommarlandskap där tunga svarta moln hängde över huset.

För första gången denna höst tvingades jag slå på värmen. Så utkylt hade huset blivit under de få dagar jag varit borta.

1 kommentar:

Bagarberta sa...

Ja vad gjorde världen utan dessa kvinnor? Vad gjorde världen utan dessa män? Samarbete och gemenskap och vänner är värt mycket i livet.

Jag hade också en trevlig lördag :-)