14 september 2007

Skitgolv

Håhåjaja. Nu är det gjort. Jag har skurat köksgolvet. Varför jag inte gjorde det igår minns jag inte. Vet bara att torka golvet fanns med på gårdagens agenda. Motvilja och lättja fick större inflytande än plikt och måsten. Idag greppade jag rotborste och skurtrasa. Skurade och torkade. Efter halva golvet var jag tvungen att ta en paus. Det blev en lång paus. En rast under vilken jag drack kaffe, åt lunch och handlade. Men nu är det klart och skurvattnet är utslaget, skurtrasan ursköljd och hängd på tork. Vattnet var nästan kolsvart! Vanligen brukar jag svabba över golvet med en sådan där "Vileda" trasa på en stång men idag knäskurade jag. Inte tyckte jag att golvet var särskilt skitigt när jag började, men det måste ha varit rejält med smuts på det. Om det nu inte var gamla avlagringar i hinken som löstes upp av Ajax och vatten förstås.

Nu har jag öm rygg och kanske har jag ett och annat blåmärke på knäna också. Om jag nu får överdriva lite? *ler* Golvet är rent men ej skinande blankt. Skönt att det blev rengjort till slut! Nu är det bara hall och badrum kvar. Åsså resten av huset förstås. Men helgen är lång som tur är. Och sedan kommer det näst intill en oändlig rad med nya skurdagar under resten av livet.

2 kommentarer:

Bagarberta sa...

Låter härligt med knäskurade golv :-) blev säkert jätterent och fint.

Ulf sa...

Med tanke på hur vattnet såg ut så måste det ha varit en hel del skit utsmetad över golvet. Eller är det mina ögon som blivit skumögda med åren? :-)