28 september 2007

Djävla datorer

Datorer tar alldeles för mycket av min tid. Jag vet detta men gör inget åt saken. Jag stänger aldrig av datorn och springer alltid och kollar om det kommit epost eller hänt något på någons blogg, hemsida eller om någon skrivit någon meningslöshet i forumet på kontaktsajten. Det må så vara mitt i natten när jag ska upp och slå en drill. En sömndrucken zombie som tar en sväng förbi datorn. Bara utifall att... Okej, jag vet. Jag är beroende. Glor och fånstirrar på skärmens meningslösheter i timmar varje dag. Jag är less nu. Jag är less på datorn därför att den stjäl min tid och drar bort intreset från saker som egentligen är mycket viktigare i livet. Saker som att baka , diska, städa, laga mat, fixa jobb eller bostad. Jag blir så förbannad på mig själv för att jag låter detta ske. Ibland tänker jag att "jag ska förbanne mig låsa in datorn och kasta bort nyckeln". Bara för att få vara datorfri. Fri!

Den 25 november är det femton år sedan jag fick min första dator. En Macintosh SE/30 av modell -89. En släpbar dator med 20 MBs hårddisk och liten inbyggd svartvit 9-tums skärm. Men den funkade och fungerar fortfarande. Jag har t o m surfat med den. Då hette "webbläsaren" Lynx och var en textläsare. Naturligtvis har jag inte kastat datorn. Nej, den har under åren som gått fått sällskap av ett antal "syskon" i förrådet. Där står t o m en Apple II. En dator utan egen hårddisk som kördes från en "floppy" på 5 1/4". Vad ska jag ha alla dessa datorer till? Varför har jag sparat dem överhuvudtaget? Jag är less på datorer och allt vad de gör med mitt liv. Det hela börjar likna ett äktenskap på både gott och ont. Är det inte dags för skilsmässa? Frihet?

Fri att framställa mitt eget papper och mitt eget bläck om jag så önskar. Fri att fånga en gåsfjäder och göra en egen penna. Brevpapper, bläck och penna. Idag använder jag dator och skrivare till och med för att skriva texten på ett vykort.

Men...datorerna har givit mig nya vänner och nya bekanta. Människor som jag aldrig skulle ha "pratat" med eller träffat utan dator och Internet. Vännerna vill jag inte vara utan. Tack dator och tack Internet för det goda ni förde med er! :-)

3 kommentarer:

Bagarberta sa...

Jag vet, jag vet. Skitbesvärligt snart blir det väl avhållsamhet där med, snacka om att jag skulle få abstinens. Men tänk va mycket tid och vad skulle man göra av den?
Jag vet...men nått kul :-)

Ulf sa...

Avhållsamhet där med :-( Ja hur kul är det på en skala...? Det är illa nog redan nu med "avhållsamheten" .-(

Anonym sa...

Det är väl lugnast jag lämnar en stilla kommentar ang datorer..

Ska bli skööönt med avhållsamhet..

// Laika...