31 juli 2007

28 – 31 juli

Har det hänt något sedan jag senast skrev i bloggen? Visst har det hänt saker här även om det inte är mycket att orda om.

§ 1. Den "förlorade" sonen (se bild) dök upp efter sin cykelsemester till Skåne och en cykelbefriad vistelse i Norrbotten. Hatt från far på huvudet och Hush Puppies från en loppis i New York på fötterna. Nu har jag alltid minst två gossar i huset. (Men så de ser ut!) Ordnung muss sein!

§ 2. Ovannämnde son svingade glatt lien längs vägrenen och lyckades rensa kanterna från sly och gräs utan förluster av hand, fot eller blod. Nu behöver jag inte längre använda machete när jag går till brevlådan. *applåder och visslingar*

§ 3. Sagde son lyckades dessutom med konststycket att med hjälp av innebandyklubba och boll slå ut en ruta i ladugården *usch och fyrop*. Jag såg att trädgårdsmästaren var fram och kikade på fönstret i kväll. Nu förväntar jag mig att hon greppar kittkniv och glasskärare samt fixar fönstret.

§ 4. Modern ramlade i helgen och bröt lårbenshalsen. Hon opererades igår på Friskhuset i Västerås. När man är 82 bast kan man behöva tänka sig för innan man slår sig ner på en ranglig stol. Det verkar vara ett elände att bli gammal och skör.

§ 5. Trädgårdsmästaren rödfärgade delar av söderväggen på brygghuset i slutet av förra veckan. Mellansonen avslutade arbetet igår och lyckades med konstsycket att därefter få med sig "datanörden" till badet. *än mer applåder och visslingar*

§ 6. Jag har ringt flera gånger till rörkrökarfirman idag. Jag har besökt deras lokaler och skickat mejl för att beställa byte och installation av ny varmvattenberedare. Utan resultat. Dessa semestrar!

§ 7. "Ryktet" förtäljer att mina nya "grannar" i kyrkan är en fd. sydafrikansk präst och hans kinesiska hustru. En "stenrik" fd. präst som idag ägnar sig åt "big buisness". En fd. präst som köper och säljer hela skepp med containrar. Fyllda med vad? Kein ahnung. Det berättade inte "ryktet".

§ 8. Ingemar Bergman dödde. Nu lär jag plågas till döds av alla minnesprogram över denne "gigant" som bar filmvärlden "på sina axlar". Men "Det Sjunde Inseglet" gillade jag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Modern är vid gott mod. Har blivit flyttad till hemstaden. Hälsar till dig.
"Valpen"