08 juni 2007

...med ärtgrön svans

Idag har det varit en dag för en "grubbla". För att nu låna ett ord från Kontexts blogg http://kontext.blogg.se Frågan jag ställer mig är hur i hela världen ska man lyckas vända en negativ "rebellisk" attityd gentemot skolan och vissa lärare till något positivt? Åtminstone såpass positivt att gossen satsar något på att klara sig ur skolan utan IG:n i betyget. Det kommer ju ett liv efter grundskolan också.

Här finns det en mycket begåvad, trevlig, social och verbal ung man som i vissa lägen förvandlas till en person med horn och ärtgrön svans. "En utmaning för alla pedagoger", säger rektorn. En person som "tar makten" i klassrummet, eller åtminstone försöker, om läraren "misshagar" honom.

Hans äldre bror sa till honom: "Vad ska du ha IQ till om du saknar passion?" Så är det nog. Passsionen – intresset – behövs för resultat. Jag har inte funnit något bra svar än på dagens "grubbla". Grubblan kvarstår: Hur får man en yngling att känna "passion" inför ett "trist" skolarbete?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj!! Trodde det bara var jag som ägde ett sådant exemplar! *S* Ska sända mitt i den finska militärmaktens tjänst snart...det kanske slipar bort hornen???

Bagarberta sa...

Jag säger bara sommarlov!!!

Hoppas hösten är långt borta och att det tills dess dyker upp nya fräscha lärare som ser vilken fin grabb det är.