15 april 2007

Sippa i backen stå

Stora V-formationer av gäss drar förbi mot nordost. Hur många de är hinner jag inte räkna, men jag gissar att det är mellan 50 – 100 stycken i varje formation. Deras kacklande hörs på lång väg när de drar fram genom skyn mot ett blått himlavalv. Vitsipporna har slagit ut och idag visade sig också sädesärlan på taket till brygghuset. Solen värmer så gott men tarmen värker en smula. Månne det är allt kaffe jag hinkat i mig under morgontimmarna, som ger värken? Eller bristen på en stadig och ordentlig frukost? Ett par smörgåsar är kanske inte tillräckligt? Kanske är det dags att återgå till havregrynsgröten, Ett par smörgåsar med Lindösalami är inte fy skam det heller.

Det känns som om jag dragit runt hela morgonen och rotat efter kameraprylar. Har massor med sådana på olika ställen i huset. Kan naturligtvis inte återfinna den bakre linsen till mitt ”semi-fish-eye” som jag köpte på Tradera för att använda tillsammans med min Olympus digitala kamera. Den bakre linsen ger häftigt vidvinkliga, förvridna makrobilder och kraftig förstoring. För min inre syn såg jag mig krypa omkring i marknivå med kameran under dagen, men därav blir det tydligen intet. Intet blir det av trädgårdsbordet heller. Igår tvingades jag inse att tillverkningen skjuts på framtiden. Kapa, klyva och rikthyvla ämnena går säkert bra men sedan är det stopp. Jag mäktar inte lyfta bort inmatningsbordet på rikthyveln och lyfta dit planingstillsatsen. Det är för tungt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det kanske går att få tag på ett sådant där "palstbord". Och du om man tar kort på sig själv med den linsen, blir man större då?
"Valpen"

Anonym sa...

Har gjort bort årets viktigaste händelse... "Korvgrillning" vid bäcken när man insåg att även våren är långt gången i mellersta Norrland med både vilda och tama fåglar utomhus...
"JC"