04 april 2007

Bourbon Street Blues

Skickade tidigare ett mejl till mellansonen där jag bad att han skulle meddela mig, en ”orolig” förälder, hur han hade det. I natt kom det ett svar! Han har det mycket bra och berättade att de nyss lämnat den ”fantastiska” staden New Orleans samt att: “du skulle trivas utmärkt på Frenchman Street. Otroligt bra livejazz och – blues! Bourbon Street var lite av en besvikelse, bara fulla 19-ariga amerikanska ungdomar och mansgrisar (gärna både samtidigt).”

När han svarade befann han sig i Demopolis, Alabama där de besökt Rural Studios. ” En jätteintressant arkitekturskola här som bygger hem av olika återvunna/hittade material för 'the underpriviliged'."

Det slog mig att en generation senare gör min son den resa genom amerikanska södern som jag ibland drömde och fantiserade om som ung ”bluesentusiast”. Jag var bara för feg för att våga satsa på att realisera ”min dröm”. Är det så att våra drömmar förverkligas genom våra barn? Stackars barn!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle du ha varit feg? Du som stod på barriärerna jämnt och skulle förvandla samhället. Det var väl så att du prioriterade andra saker då? Men drömmar kan alltid förverkligas.
"Valpen"

Bagarberta sa...

Stackars barn? Å jag tänkte lyckliga barn som kommer sig iväg och gör sånt andra bara drömmer om. Ja ok då stackars om man tänker att dom inte får förverkliga sina egna drömmar...men va 17 en generation senare är dom också förverkligade :-)
Om nu din teori stämmer...hmmmm

Ulf sa...

*bagarberta*
Ja…lyckliga barn som kommer sig iväg :-). Jag lanserade ingen teori utan kastade bara ur mig en fråga. Å andra sidan så kan det kanske bli en teori om jag frågar mig varför jag blev snickare? Jo, jag ville formge, skapa möbler och såg mig en framtid som "bysnickare". Nu blev det inte så men skulle jag idag återgå till snickerier så vill jag återgå till den tanken. Inte tillverka på beställning utan bara efter "egna ideér". Jag skulle säkert svälta ihjäl på kuppen …men so what 'ler*.
Vad gör min son? Han läser till arkitekt och reser runt i amerikanska södern! Detta är kanske ett ämne för en teori kring arv och miljö. *ler*

Anonym sa...

Hej du
Bente Kaj H har bemödat sig att kika in, inna städpasset börjar inför påsken. Katten kring het gröt, typ...

Om "stackars barn"...
Stackars förälder - som fått en son som reser dit han vill, upplever det han behöver och gör det av egen kraft. Stackars dig. :-)

Ibland faller äpplet inte så långt från trädet.

Ulf sa...

*bente kaj h*
Du har nog rätt när jag tänker närmare på saken. Äpplet faller inte långt från modersträdet.Sonen har nog ärvt sin begåvning, kreativitet och målfokusering från moderns sida.