18 november 2008

Vitas utmaning

1. När jag var sex och ett halvt år gammal tog jag min cykel en sommardags afton och begav mig av mot Karlstad 12 mils grusväg bort. I Karlstad bodde min kusin. Efter ett par mil upphanns jag av eftersökande fader. Jag och cykeln fick åka bil till hemmet.

2. Jag har arbetspendlat på en Husqvarna Silverpil under en månad - utan körkort. Då var jag sjutton år.

3. Jag har sovit i fyllecellen på Eksjö polisstation. En kamrat och jag liftade till Köpenhamn en söndag i februari. Vi var nästintill panka och de vänliga poliserna lät oss sova på cellgolvet sedan vi legitimerat oss samt avtagit skor och livremmar. De låste inte dörren :-) Senare sov vi några dagar på vinden till ett hus i Nyhavn, en trappuppgång i Ålborg, en brits på färjan och andra liknande ställen. Kallt var det men vi överlevde.

4. Jag är återfallsförbrytare. Jag har suttit i fängelse två gånger och detta gör mig till återfallsförbrytare. Dömd för grovt tjänstefel och lydnadsbrott (ordervägran). Senare tänkte jag om och flera år därefter fullgjorde jag värnplikten.

5. På regementets dag fick jag visa upp mig för den församlade menigheten. Blond, snaggad, slätrakad och med ny uniform sprang jag upp på podiet efter genomfört anfall och presenterades som en "svensk" soldat.

6. Jag har blivit kallad för landsförrädare av en rasande kompanichef. Förmodligen för att han fått reda på att jag var den som läste upp resolutionen inför kompaniet. Den resolution som "soldatrådet" antagit inför massjukskrivningen vid Livregementets Grenadjärer. Som grädde på moset så sänkte han mina militära betyg för att jag aldrig skulle kunna komma ifråga för FN-tjänst. Det sket jag i då och gör det fortfarande.

7. Jag är opererad i ögat, ljumsken, högerhanden samt buken men jag har aldrig blivit överkörd av en buss. Det har däremot Vita som utmanade mig.

Eftersom jag är en smula senfärdig så antar jag att "alla" bloggare redan svarat "till förbannelse" på denna "cirkulärskrivelse". Därför låter jag den som vill, och känner sig manad, anta "utmaningen".

9 kommentarer:

Rutan sa...

Jag saknar dagens outfit. Det finns kanske någon uniform i gömmorna?

Anders sa...

Det är mycket som jag inte visste, trots att jag känt dig i många år. Spännande person, tänkte jag, rakryggad och kompromisslös. Det finns säkert sju saker till som är minst lika häftiga. Tänker du släppa mer inom kort eller måste vi vänta länge? Ett alternativt tema är "7 gånger när jag gjorde bort mig". Men kanske för känsligt att lägga ut på nätet.

hondjuret sa...

En beslutsam liten gosse! =)
(kanske inte fullt så beslutsam soldat - fast vid närmare eftertanke var det kanske just det du var?)

Ulf sa...

rutan;
Uniform har jag ingen i gömmorna. Möjligen finns det ett foto på en "ung beväring" i fält någonstans i gömmorna.

Ulf sa...

Anders;
Spännande person? Passar inte ung, dum och tjurskallig in bättre på mig? Sju gånger jag gjorde bort mig? Å herregud! :-)

Ulf sa...

hondjuret;
Tjurskallig var jag :-)

Liberum-weto sa...

Lever utmaningen ännu! En Fängslande beskrivning var det i alla fall.

Vita sa...

Jag får en sådan lust att dra igång Anders utmaning: 7 gånger när jag gjorde bort mig" - är du med eller är det nog med utmaningar nu?

Ulf sa...

Vita;
Anta Anders "utmaning" (vi vill gärna läsa). Men för Guds skull, håll mig utanför :-)