05 november 2008

En penning, två penningar

- Om du är intresserad av en SAAB så ska du gå till en SAAB-handlare och köpa en bil på kredit. Just nu erbjuder de krediter till under 3% ränta. Du betalar bara handpenningen kontant och resten av köpesumman sätter du in på ett konto som ger mer än 3% ränta. T.o.m COOPs Med Mera ger mer än 3% i ränta. Då kommer du inte att betala någon ränta för krediten.
- Jaha. Det har jag aldrig tänkt på. Jag har 4,25 % ränta på mitt bankkonto och har fått ett erbjudande om ett fasträntekonto mot 5,1% ränta.
- Ja, du ser. Du kommer t o m att tjäna på att köpa bil på kredit!
- Hmm. Så har jag aldrig sett på saken. Det är väl därför som jag fortfarande är en fattig sate som mest glatt mig åt att jag är skuldfri och vill fortsätta att vara så.

En penning kan bli två penningar men jag har fortfarande ingen sked.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Men i dagens märkliga samhällsekonomi är det snudd på bristande samhällsansvar att inte vara skuldsatt, och därmed hindra kreditexpansionen. Jag känner ständigt pressen att låna pengar utöver mitt gamla studielån.
Å andra sidan har inga riktiga Saabar tillerkats sedan 1993. Jag vet, ty jag var där. Riktiga Saabar är betydligt förmånligare i inköpspris än dagens modeller.

Dag C. sa...

SAAB när det finns BMW?

Anonym sa...

Håller med ang *riktiga* Saabar. Annars rel skapliga bilar fortfarande jämfört med samma segment av bil...
*JC*

Ulf sa...

civing;
Visst är det en märklig tid när vi ska leva på lånade penningar. Kanske inte så konstigt att den ena "krisen" efter den andra uppträder i ekonomierna. "Så tänkte man på farfars tid", sade en man till mig för ett decennium sedan, när jag förklarade att jag såg fram emot den dag huset skulle vara betalt. Precis som mina studielån blev det betalt en dag. Är det mitt fel att kriserna uppträder? Det tål att tänka på :-)

Ulf sa...

dag c;
Så du åker dieseldriven BMW nu för tiden? ;)
Varför BMW när det finns Peugeot 607? :-)

Ulf sa...

"jc";
Enligt min uppfattning har det inte tillverkats en SAAB värd namnet sedan Erik "Karlsson på takets" och "djungeltrummans" epok :-)

stella sweden sa...

Jag hade en gång en Saab med dubbel vindruta bakpå, en silverfärgad eller om den var grå? (liksom jag hade en grööön Morris Minor av den bulliga sorten) o om jag sparat dessa så skulle jag nog vart miljonär nu!
;)

Ulf sa...

stella sweden;
Du hade säkert varit miljonär om du sparat bilarna. Öresmiljonär? ;)Två "djungeltrummor" har jag ägt. En av dem har jag kvar :-)

Morris Minor. Det var bil det :-)