17 september 2008

Torsk igen

Allehanda prylar har jag gott om. Prylar som inte ryms i mitt framtida hem. Men det räcker med en auktion på Tradera för att jag ska trilla dit igen. Denna gång var det ett trästativ som lockade och drog. Nu står det i köket med påmonterad kamera och jag har fått ännu en pryl att hålla rätt på.

7 kommentarer:

stella sweden sa...

Jag tycker att det var ett väldigt klokt o genomtänkt köp du, ett trästativ borde vara varje fotointresserad människas rättighet o äga!

Ulf sa...

stella sweden;
Naturligtvis borde varje kameraförsedd mänska ha ett trästativ i bakfickan :-)
Nu när jag ser hur det är gjort så tycker jag att varje kameraförsedd mänska borde göra sig ett alldeles eget trästativ. Enkelt, lätt och varmt att hålla i.

Anonym sa...

Se där! Ett tips till en darrhänt gubbe.
Trevlig helg!

Anonym sa...

Haha, du skulle se mitt stativ. Ett litet sött ett, köpt i billighetsbutiken för 20 kr... Mäter ungefär 1 dm, och lätt att ta med sig!

*retas*

Ulf sa...

gubben;
Stativ är bra. Förstår att du darrar efter den omskakande beiktningen av Alfan ;)

irrhönan;
Ett sådant stativ har jag också :-) Duger egentligen bara använda till den allra lättaste digitalkameran.

Ursula sa...

Hej Ulf, vilket jättevackert stativ, en ren skönhet! :-)

Minns inte riktigt vad det var som gjorde att jag köpte en FZ-50 och inte en FZ-30, kan det vara så enkelt som att 30:an inte längre finns att köpa ny..?

Jag är jättenöjd med kameran så här långt, den ger "systemkamera-känsla", och man kan ju enkelt göra en massa olika inställningar med knappar och rattar. Trivdes med den från första knäppet! :-)

Hoppas din Mac kommer på bättre tankar snart, så att man kan få se nya foton av dig!
Ha det gott, i hörs! :-)

Ulf sa...

ursula;
Välkommen! :-) Visst är det ett vackert stativ som både är lätt och varmt att hålla i. Möjligen kan det upplevas som mindre stabilt än ett i metall men det går att hänga en tyngd under kulleden om man så önskar.

Jag köpte min FZ-30 just för att den verkade vara en "systemkamera" med fast optik. Sedan hade jag sedan tidigare en Olympus telekonverter (1,7 ggr) som passar utmärkt till den. FZ-30 fanns nog inte att köpa när du köpte din FZ-50. Jag trivs också med min kamera och har inga planer på att byta .-)